Haberler

En Popüler Kripto Para Borsaları, Çin İnternet Güvenlik Duvarı Tarafından Engellendi!

Çin hükümetinin kripto piyasasına olan düşmanlığı her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çin Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre tüm kripto varlıkların alım-satım işlemlerine, üretilmesine, madencilik faaliyetlerine ve borsaların hizmetlerine yasak getirildiği duyurulmuştu.

Çin Devleti’nin verdiği kararlar ve yasalar doğrultusunda buna piyasanın uyum sağlaması gerektiğini ve bu yasalara uyacağını dile getiren kurumlar, hizmetlerini bir bir durdurma kararı almaya başlamıştı. Bununla birlikte Çin Hükümeti de boş durmuyor, kısıtlama veya engelleme kararlarını bizzat uygulamaya başladığı görülüyor. Son raporlara göre en popüler iki kripto para borsası, Çin Dijital Güvenlik Duvarı tarafından engellenmiş görünüyor.

CoinGecko ve CoinMarketCap an itibarı ile The Block tarafından yürütülen testlere göre Çin’in İnternet Güvenlik Duvarı tarafından engelleniyor.

Bu sitelere, Çin’de bulunan kullanıcıların ne zamandan beri erişemediği tam olarak bilinmiyor. Bazı kullanıcılar sitelerdeki engeli salı sabah saatlerinde fark ettiğini söylemekte.

Bununla birlikte, Çin anakarada bulunan kullanıcılar, güvenlik duvarını aşmak için sanal özel ağlar (VPN) üzerinden yönlendirme yoluyla iki siteye erişime devam edebilirler.

Sanal özel ağ kullanımı yasakların ardından Çin Devleti’nde, çok yaygın kullanılmaya başlandığı da biliniyor. Kripto paralar hakkında daha özgür bir ortam oluşturmayı hedefleyen topluluklar, Çin Devletinin engellerine takılmamak için topluluk üyelerini, telegram gibi daha serbest bir uygulamaya yönlendiriyor. Ne kadar alternatif yol olsa da bu tür kısıtlayıcı önlemler, Çin Devletinin kendi vatandaşlarının sosyal, ekonomik ve finansal alanda büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor.

En Son Yazılar

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

13.02.2024 - 15:19

Bitcoin’de (BTC) ABD Enflasyon Verileri Bekleniyor! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle gözler ABD enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. ABD Tüketici Fiyat Endeksi…

13.02.2024 - 14:05

Bir Kripto Balinası Borç Alıp Ethereum (ETH) Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

13.02.2024 - 13:05

Eski PayPal CEO’su Thiel, Bitcoin ve ETH’ye Yatırım Yaptı! İşte Miktarı..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum (ETH), son yıllarda geleneksel finans…

13.02.2024 - 12:24