Madencilik

Çin’in Bitcoin ve Kripto Para Yasaklarına, Alibaba da Boyun Eğdi

Dünyanın en büyük madencilik teçhizatı tedarikçilerinden biri olan Alibaba.com, Çin’de çalışmaya devam etmek için madencilik cihaz satışını durdurmak zorunda kaldı.

Alibaba’nın resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre şirket, dijital varlıkların ve kripto para birimlerinin kullanımını düzenleyen yasaların değişken yapısını değerlendirdi. Sitesi üzerinde kripto para madenciliği platformlarının satışını yasaklamaya ve sanal para birimlerinin tamamen yasaklanmasına karar verdi. Bitcoin, Litecoin ve Ethereum dahil olmak üzere bütün madencilik cihaz satışlarının artık yapılmayacağını şirketin iletişim platformları kanalından duyurdu.

“Alibaba, herhangi bir şekilde kripto para madenciliği yapmak veya elde etmek için kullanılan donanım veya yazılımın satışını tamamen yasaklayacaktır. Alibaba, ürünlerin yanı sıra dijital varlık endüstrisi ile ilgili kılavuzları, eğitimleri ve öğreticileri de satmayı bırakacaktır.”

Duyuru 27 Eylül’de yayınlanırken, ancak 8 Ekim’den sonra yürürlüğe girecek. Alibaba platformundaki tüm üye firmalar bu bahsedilen yasalara ve yasaklara uymalı ve bahsi geçen ürünleri listelemeyi bırakmalıdır. Şirket, ülkedeki politika ve kanun değişikliklerini takip edeceğini ve buna göre kararını değiştirebileceğini de ayrıca belirtti.

Alibaba, kafa karıştırıcı ürün bilgileri yayınlayarak, sahte promosyon malzemeleri kullanarak veya uygun olmayan kategoriler veya alt kategoriler altına yerleştirerek güncellenen kuralları aşmaya çalışan kişilere ciddi ceza uygulayacağının mesajını vermekten çekinmedi.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08