Analiz

Elrond (EGLD) Yeni Bir Yükseliş Dalgasının Eşiğinde Mi? – EGLD Fiyat Analizi!

İki aylık bir düzlükten sonra başladığı yükselişte %362’lik bir hareketle 303 dolarlık bir ATH yapan Elrond (EGLD), son bir haftada %20’ye yakın bir değer kaybına uğradı.

Dünyadaki herkesin anında erişebileceği bir finansal altyapı kurmayı amaçlayan Elrond (EGLD) ekibi, bir sene içerisinde hızla büyük bir ilerleme kaydederek birçok şirketle ortaklık kurmayı başardı. Bu süreçte ortaklıklarla birlikte değer artışı yaşayan EGLD, 4 milyar dolarlık piyasa değeriyle yayın saati itibariyle 204,5 dolar üzerinden alıcı buluyor.

EGLD Fiyatında Hareket Yakın!

Yaptığı zirve seviye sonrasında dalgalı bir düşüş hareketi yapan EGLD, günlük grafik üzerinde kısa ve uzun vadeli yükselen trendler olan yeşil ve beyaz trend çizgilerini korumaya devam ediyor.

Elrond (EGLD) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Fibonacci golden pocket’a da denk gelen 192,5 – 197,95 dolar aralığı üzerinde ilerleyen EGLD, kırmızı düşen trendin yavaş yavaş sonuna geliyor. Analistler, fiyatın bu destek hattı üzerinde ilerleyişini sürdürmesi halinde yükseliş için bir hamle yapmasını bekliyor. Yükseliş hareketinin gelmesiyle 218 ve 238 dolarlık yakın dirençler olarak gündeme gelecektir.

Alım yönlü hareket eden veya elinde mevcut olarak EGLD bulunduran yatırımcıların MA50 seviyesi olan 186,68 dolara kadar pozisyonlarını tutmalarında bir sıkıntı olmayacağı düşünülüyor. Ancak fiyatın bu seviye altında mum kapanışları yapması, düşüşü derinleştirebileceği için bu durumda stop olma yoluna gidilebilir.

4 Saatlik Görünüm MACD Yeşil Ancak…

Günlük grafikteki gibi daha kısa vadeli olan 4 saatlik grafikte de bir düşen trendin etkisi altında olan EGLD, 201,93 dolarlık destek üzerine işlem görmeye devam ediyor.

Bu zaman diliminde indikatörler dikkate alındığında, MACD göstergesinin yeşil olması olumlu bir hava katıyor. Ancak MA200 seviyesi olan 209,29 doların altında kalan ve Parabolik SAR indikatörü tarafında da olumsuz bir havada olan EGLD, yeşil trend çizgisine doğru süzülüyor.

Elrond (EGLD) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Pozisyon almak isteyen yatırımcılar için oldukça iyi bir noktada olduğu düşünülen EGLD, kırmızı düşeni aşması halinde 211,31 ve 220,68 dolar dirençlerine ulaşmaya çalışacaktır. Ancak yeşil çizgi altındaki kapanışlarda stop olmak doğru tercih olabilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: DWF Labs, Binance’deki Bu Altcoin’e 10 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, son dakikalarda gelen…

27.02.2024 - 14:32

Bitcoin Borsası UPbit Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı, Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan UPbit, bugün itibariyle yeni…

27.02.2024 - 13:33

FTX Ethereum’da (ETH) Satış, Balinalar ise Alım Yapıyor!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), bugün itibariyle Bitcoin (BTC) ile birlikte yükseliş yaşıyor.…

27.02.2024 - 12:58

Bitcoin (BTC) 57 Bin Doları Gördü! Yükselişler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe volatil yükselişlerin yaşandığı görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

27.02.2024 - 12:43

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin Paritelerini Listeleyecek!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto piyasasının…

27.02.2024 - 12:07

Ön Satıştan Ethereum (ETH) Alan Tüccar, 8 Yılın Ardından Satış Yapıyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe yükseliş trendinin devam ettiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in…

27.02.2024 - 11:09