Haberler

Çin, Bitcoin ve Kripto Para Ekonomisinde Gerçekten Lider mi? Çarpıcı Anket Sonucu

Çin dünya ekonomisinin kalbinin attığı ülke olarak biliniyor. Özellikle Çin’de başlayan her türlü kriz tüm dünyayı olumsuz etkiliyor. Nüfus fazlalığı ve ucuz maliyetli üretim sebebiyle üreticilerin ana odak merkezi olan Çin, her konuda olduğu gibi kripto paralarda da lider ülke konumunda olarak biliniyor.

Ancak yakın zamanda Chainalysis tarafından yapılan bir anket sonucu Çin’in lider olmadığını ortaya koydu. Temmuz ayından beri inanılmaz bir ivmelenme ile senelik olarak 1 trilyon doları aşan Avrupa, kripto para ekonomisinin kalbi haline gelmiş durumda.

Çin, geçtiğimiz seneye kadar yaptığı onca yasaklamaya rağmen hem madencilik hem de yatırım anlamında lider konumdaydı. Ancak 2020’de başlayan Avrupa’daki büyüme Çin’i koltuğundan etmişe benziyor.

Araştırmaya göre, Avrupa’nın bu kadar hacim yapmasının sebebi DeFi sektörü olarak gösterildi. Chainalysis araştırmalarında bu payın yüzde 50’den fazlasını DeFi sektörünün oluşturduğunu ve özellikle 10 milyon dolar üzerindeki aktarımlarda ciddi bir artış olduğunu söyledi. Bu da bu yaşanan ciddi ivmelenmenin kurumsal yatırımcılardan kaynaklandığını gözler önüne seriyor.

İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve İsviçre Avrupa’daki en çok kripto para kullanan 5 ülke konumunda olurken genel olarak ülkelerdeki hacmin yüzde 28’ini Bitcoin, yüzde 40’a yakınını da Ethereum ve DeFi sektöründe kullanılan ve Ethereum’a eş değer olan wETH oluşturuyor.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22