Analiz

Elon Musk’ın Reklamını Yapmadığı Dogecoin’de (DOGE) Son Durum Ne?

Kripto para piyasasının resmen umutsuz vakası olarak nitelendirmeye yüz tutan Dogecoin (DOGE), son yirmi günde %35’i geçen değer kaybıyla yayın saati itibariyle 0,201 dolar üzerinden alıcı buluyor.

2021 yılında ışığı parlayan ve %8000’lere varan bir yükseliş yaşayan Dogecoin (DOGE), Elon Musk’ın elini üzerinden çekmesiyle uzun süredir durgun bir şekilde seyrediyor. Sürekli Musk’ın twitleriyle gündeme gelen ve düşüşüyle birçok yatırımcıyı içeride bırakan DOGE, hacimsiz bir şekilde önemli destek seviyelerine yakın bir şekilde ilerliyor.

Reçete: Hacim Düşüklüğü, İlgi Eksikliği…

Ağustos ayı ortasından bu yana sürekli alçalan tepeler yapan ve düşüş trendine devam ettiği görülen DOGE’un hacminin de giderek düştüğü ve DOGE’a olan ilginin azaldığı görülüyor.

Dogecoin (DOGE) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Oldukça sıkıcı bir hal alan ve diğer altcoinler gibi yükselişlere yeteri kadar tepki göstermeyen DOGE, günlük grafikte 0,20 dolarlık destek üzerinde tutunmaya çalışıyor. Fiyatın 0,20 dolar üzerindeki kapanışları, DOGE’u sarı çizgiyle gösterilen bir senaryoya sürükleyebilir. Ancak 0,20 dolar seviyesinin kırılması fiyatın 0,18 ve 0,16 dolar desteklerine doğru inmesine neden olabilir.

RSI göstergesinde de görülen bu düşüş trendinin önümüzdeki günlerde kırılması ve DOGE’a bir can gelmesi bekleniyor. Özellikle gelebilecek bir Musk tweeti veya borsa haberi, DOGE’un belki de kısa bir süreliğine de olsa oyuna girmesini sağlayabilir.

Kısa Vadeli Yükseliş Senaryosu!

DOGE’u günlük grafiğin ardından 4 saatlik zaman diliminde incelediğimizde RSI ve fiyat arasında pozitif bir uyuşmazlığın olduğu dikkati çekiyor.

Dogecoin (DOGE) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Yeşil trend çizgisi ile gösterilen bu pozitif uyuşmazlıkta fiyatın sarı çizgiyle gösterilen senaryoyu izlemesi olası görünüyor. Hatta kırmızı çizgiler dikkate alındığında fiyatın önce düşüşünün ardından yükselişinin gelmesi ihtimali artıyor. Bu noktada yeşil trend çizgisi altındaki kapanışlarda stop olma yoluna gidilebilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28