Altcoin

DeFi’nin Gözdesi AAVE, Dev Projesini Duyurdu!

Popüler DeFi protokolü AAVE, geleneksel finans sistemindeki kredi kuruluşları veya faiz verme sisteminin, blokchain teknolojisi üzerinde merkeziyetsiz bir borsa aracılığı ile yapıyor. Kullanıcıların tüm ülkelerdeki farklı oranlarda olan faiz kurlarından etkilenmesini önleyerek, sabit faizli çalışan bir protokol olarak uluslararası kredi vermeyi amaçlıyor. Bu alanda sürekli atılımlar yapmakta olan AAVE, yeni bir projeyi daha duyurdu.

Kurumsal bir varlık ve depolama şirketi olan Fireblocks ile ortaklık kuran AAVE, yaptığı açıklamaya göre kurumsal yatırımcıların da projeye dahil olmasını sağlamak amacıyla, izinli bir sürümü olan Aave Arc’yi piyasaya sürmeyi planlıyor.

Fireblocks firmasının baş aktör olduğu bu projede, tüm süreci yönetme yetkisi de elinde bulunuyor. Aave Arc projesinin, piyasaya çıkmasından önce bir beyaz liste oluşturulması planlanıyor ve bu beyaz listeye sadece KYC süreçlerinden geçen yatırımcılar dahil olabilmekte. Katılımcılar yalnızca beyaz listede bulunanlardan borç alabiliyor veya verebiliyor. Bununla daha katı kuralları olan kurumsal şirketlerin projeye dahil olması amaçlanmakta.

Kredilerin ve faiz sisteminin insanlık tarihi boyunca var olduğu ve devam edeceği düşünüldüğünde, Aave DeFi protokolüne olan talebin, yakın gelecekte yeni bir teknoloji olma hasebiyle büyük ilgi göreceği düşünülmekte.

Ayrıca AAVE, merkeziyetsiz sosyal medya için bir protokol üzerinde çalışıyor ve Twitter’ın merkezi olmayan bir sürümünü piyasaya çıkarmayı planlıyor.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28