Bitcoin (BTC)

Elon Musk Yine Ortalığı Karıştırdı! – Tweet, Bitcoin’in (BTC) Yükseliş Sebebi mi ?

Lider kripto para birimi Bitcoin, gün içerisinde hızlı bir çıkış yaptı ve 60.000 dolarlık psikolojik eşiğin üstünde tutunarak, haftalar sonra tekrar yükselmeyi başardı.

Avrupa ülkesi Lüksemburg menşeili Bitstamp borsasında 61.240 dolarlık fiyat seviyesini gören BTC, bu zirve noktasından sonra ufak bir düşüş yaşadı ve toplamda 24 saat içerisinde %5’lik bir değer kazanımı sağlamış oldu. Aynı vakitlerde de piyasa değerlerine göre en büyük ikinci kripto para birimi konumunda bulunan Ethereum da 2.200 dolarlık seviyenin üstüne çıkarak kendine ait rekoru geliştirmiş oldu.

Bugün erken saatlerde yaşanan bu yükselişin kesin sebebi bilinmemek ile birlikte, Tesla Motors CEO’su ve Bitcoin sever Elon Musk’ın atmış olduğu şifreli bir tweet’in Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para piyasalarını harekete geçirdiği düşünülüyor.

Dünyanın en zengin insanı olma ünvanını kısa bir zaman önce eline alan Musk’ın, Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesinin hemen sonrasında atmış olduğu tweet’inde:

“going to moon very soon (yakında aya gidiyoruz)”

şeklinde bir söylemde bulunması şu sıralar oldukça popüler olan Bitcoin’in, aya gitmesi yönündeki kamuoyundaki konuşmalara bir gönderme olduğu şeklinde yorumlandı. Ayrıca Elon Musk’ın uzay şirketi olan SpaceX’in de BTC satın alabileceğine dair birtakım spekülasyonlar ortaya çıktı.

Milyarder isim, 2020 yılının son çeyreği içerisinde devasa Bitcoin satın alımları yapma ihtimalleri hakkında Twitter üzerinden paylaşımlar yaparak Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin yükselişine aracılık etmişti. Yeni yılın ardından da Tesla Motors, varlık portföyüne 1.5 milyar dolarlık Bitcoin eklediğini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Yorumları Göster

  • Böyle aptallara normalde 2 koyun verilmez .. ama maalesef ağa babaları koyunun bit inide birlikte veriyor ister bu olsun ister bil Gates olsun ,,,, bunlar soytaridan başka birşey degiller normalde

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51