Haberler

Elon Musk Tesla Hissesi Sattı, Bu Parayla Bitcoin (BTC) Satın Alabilir!

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, son yaptığı Tesla hamlesi ile finans dünyasını bir kez daha salladı. Yaptığı bu hamlenin sonuçları Bitcoin ve kripto paraları etkileyebilir.

Elon Musk, ABD’de henüz gerçekleşmemiş kazançlar için potansiyel bir vergi geleceğini düşünerek Twitter takipçilerine bir anket hazırladı. Bu ankette, Tesla şirketinin %10’luk bir hissesini satmalı mıyım yoksa 25 milyar dolarlık kısmını mı satmalıyım diye sordu.

Twit çok kısa bir süre önce paylaşılmasına rağmen, 1 saatte 1 milyondan fazla kişi oy kullandı. Ankete katılanların %54.2’si Elon Musk’ın sahip olduğu Tesla hisselerinin %10’nu satmasına evet oyu verdi. Geri kalan %47.8 ise hayır oyu kullanarak hisselerin satılmasına karşı çıkıyor.

Ayrıca ünlü CEO Musk, sonuçlar ne çıkarsa çıksın kesinlikle uyacağına dair söz verdi. Hükümetin vergiler hakkında koyduğu kurallardan çok sıkıldığını belirtiyor ve şunları ifade ediyor:

”Son zamanlarda vergiden kazanç sağlamak için gerçekleşmemiş kazançlar dahi vergiye tabi tutuldu.

Bu nedenle, Tesla hissemin %10’luk kısmını satmayı öneriyorum. Bu durumu destekliyor musunuz? Sonuçlar ne çıkarsa çıksın uygulayacağım.”

Twitte, kripto yatırımcıları çok fazla yorum yaptığı görülmekte. Kimi yatırımcılar, Tesla’nın Bitcoin ödemelerini geri getirmesini isterken kimi yatırımcılar ise bu durumun ABD düzenleyicilerinin baskısından olabileceğini öngörüyor. Ayrıca, bazı yatırımcılar ankete olan ilginin kripto para piyasasının yükselişine bir işaret olarak görüyor. Ünlü kripto analistlerinden Pompliano Musk’a yanıt olarak şunları söyledi:

”20 milyar dolardan fazla hisse satarsanız, hükümet yapacağınız vergi ödemesi ile bir kaç dakikalığına kendi kendini finanse edecektir. Yine de bütçeyi dengelemiş gibi sevinecekler.”

Öte yandan, Elon Musk’ın twiti hakkında yorum yapan MicroSrategy CEO’su ve en büyük Bitcoin yatırımcısı Michael Saylor ise şunları söyledi:

”Hisse satışını hedef çeşitlendirmek için yapıyorsan, dikkate alınması gereken alternatif bir strateji. Tesla’nın bilançosunu bir Bitcoin standardı haline getirmek ve 25 milyar dolarlık BTC almak harika bir varlık koruma seçimi olacaktır.

Bu tüm yatırımcılar için geçerli çeşitlendirme stratejisi ve enflasyondan korunmanın en iyi yoludur.”

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin (BTC), günlük ve haftalık grafikte 61.800 dolar seviyesinde yatay hareketine devam ettiği görülmekte.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda 48 Bin Dolara Ulaştı! Altcoin’lerde Son Durum Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son dakikalarda yukarı yönlü hareketler sergilemeye başladı. Bitcoin'de (BTC)…

11.02.2024 - 00:17

DİKKAT: Ethereum Kurucu Ortağı, ETH Satışı Yaptı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), an itibariyle 2.493 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Halen…

10.02.2024 - 22:42

Dev Kripto Balinaları, Hafta Sonu Binance’de Listeli Bu 2 Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe beklendiği gibi yine durgun bir hafta sonu yaşanıyor. Son günlerdeki sert yükselişlerin…

10.02.2024 - 20:50

Robert Kiyosaki: Aptal Olma, Bitcoin (BTC) ve Bu 2 Ürünü Topla!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

10.02.2024 - 19:09

Popüler Analist: Bitcoin (BTC) Halving Öncesi Bu Seviyeye Ulaşabilir!

Kripto para sektöründe hafta sonu her ne kadar durgun geçiyor olsa da, geçtiğimiz günlerde lider…

10.02.2024 - 17:36

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

10.02.2024 - 15:20