Haberler

Ekonomist Şant Manukyan Açıkladı: Buradan Bitcoin (BTC) Alınır mı?

Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden birisi olan Şant Manukyan, sadece geleneksel piyasalara değil aynı zamanda kripto para piyasasına da ilgi duyuyor. Manukyan, yaptığı son açıklamada da kripto para sektörünü ne kadar aktif takip ettiğini belli etti.

Manukyan, BTC Aldı

Ünlü isim, hafta sonu endeksindeki değişime bakarak, ufak bir gerileme sonrasında alım yaptığını aktardı. BTC’de zaten pozisyonu olduğunu belirten Manukyan, fiyatın 40.000 dolar altına sarkması durumunda ise stop loss yapacağını yani zararı kesip satış yapacağını belirtti.

Dipten alım yaptığını belirten Manukyan, özellikle Korku ve Açgözlülük Endeksinin aşırı korkuya işaret etmesi ile dipten alım yaptığını ima etti. Buna ek olarak kriterler arasındaki “anket” kısmının çıkartılması ile BTC’nin şu an daha rasyonel bir konuma geçiş yaptığını belirten Manukyan, buradan yükseliş bekliyor.

Ünlü isim buna ek olarak bu hafta içerisinde gelecek olan enflasyon ve perakende satış verileri ile BTC fiyatında sert hareketlilik bekliyor.

Alım yaptığı BTC’ler ile “CPI veya perakende satışlar sonrası” vedalaşacağını belirten Manukyan, görünüşe göre piyasanın durumundan hala emin değil ve kısa vadeli fırsatları değerlendirmekte. Bu da yatırımcılar için önemli bir ipucu olabilir.

BTC fiyatı an itibarıyla ise 41.700 doların üzerinden işlem görmekte ve 17 milyar dolarlık hacim ile aslında tam anlamıyla hareketsiz beklemekte. Bu da verilerin sarsıcı bir etki ile gelebileceğini gösteriyor.

En Son Yazılar

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09