Analiz

Dolar Ve Altın Düşüşü Sürüyor: 2021’de Hangi Yatırımlar Ön Plana Çıkacak?

Dolar kuru son dönemin en düşük seviyesine gerileyerek 7.42 TL seviyesine düştü. 1 dolar karşılığı 7.42 TL olurken çok sayıda dolar yatırımcısı ise yüksek fiyatlardan aldıkları dolar kurunun 2021 yılında nasıl performans göstereceği konusunda soru işaretlerine yanıt aramaya başladı.

Dolar kurunun yakın zamanda 7.55 TL seviyesinin üzerinde kalacağını düşünen çok sayıda yatırımcının beklentisi tutmazken, dolarla birlikte altın fiyatlarında da düşüş etkisi görüldü.

448 liraya kadar gerileyen gram altın fiyatı yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratırken, en büyük değer kaybının dolar ve altında olduğu belirtildi. Ekonomistler, beklenmedik bu düşüşün etkisinin birçok farklı sebebi olabileceğini belirtirken, asgari ücret zammı açıklamasının da düşüşte etkili olmuş olabileceğini belirtiyor.

Vaka Sayıları İle İlgili

Birçok ekonomist, beklenen felaketin henüz olmadığını ve 50 binleri geçeceği iddia edilen vaka sayısının alınan başarılı ve etkili önlemler sonucunda 14 binlere gerilemesinin piyasadaki yatırımcıların endişesini giderdiğine dikkat çekiyor.

Dolar kurunun 7.45 lira seviyesine düşmesinde asgari ücret zammı açıklaması, coronavirüs vaka sayısındaki düşüş ve ABD’de geçiş döneminin sessizliğinin etkili olduğu yönünde tahminler var.

2021 Altın Ve Dolar Yılı Mı Olacak?

2020 kripto paracıların yılı oldu ve kripto paraların değeri 2020’de rekorları arka arkaya kırdı. Bu durum piyasada daha fazla yatırımcı artışına sebep olurken, 2020 yılında en fazla değer kaybeden yatırımlar arasında işyeri yatırımları yer aldı. Konut yatırımları da büyük oranda değer kaybederken, yükselen faizler nedeniyle konut fiyatları bölgesel olarak düşürülmek zorunda kalındı. Düşen fiyatlara rağmen konut alımının son aylarda azaldığı, daha büyük azalmaların beklendiği belirtildi.

Ekonomistler, Türkiye ekonomisinde 2020 yılında altın ve doların büyük oranda kazandırdığını, ancak son dönemde en yüksek seviyelerden yatırım yapanların kaybetmesinin “normal” olduğunu belirtiyor. 2021 yılında daha iyi bir yükseliş trendi bekleyen ekonomistler, ONS altının 2021 yılında 2.000 dolar eşiğini geçmesi yönünde beklentileri tutarsa bugünün yatırımcılarının da beklenenden daha fazla kazanabilecek olduğunu belirtiyor.

Dolar Düşüyor, Yatırımlar Artıyor

Türk yatırımcılar, düşen dolar ve altın fiyatlarına rağmen mevcut dolar ve altın varlıklarını arttırma tercihinde bulundular. Döviz mevduatları son haftalarda rekor kırarken, milyonlarca yatırımcı dolara güvenmeye devam edeceğini göstermişti.

*Bu içerik Krioptopiyasasi.com’a özel olarak üretilmiştir. Yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04