Metaverse

Disney de Metaverse Dünyasına Giriş Yapıyor: İşte Son Adımı

Kripto para sektöründeki düşüş dün gece bir nebze yavaşlamış olsa da bunun etkilerinin hala devam ettiği net. Kripto para sektöründeki düşüş son hızıyla devam etse de NFT ve DeFi alanında durumun pek aynı olduğu söylenemez. Özellikle metaverse dünyasında her gün yeni bir olumlu haber görmek mümkün.

Disney de Metaverse Dünyasında!

Metaverse sektörüne Adidas gibi birçok önde gelen markanın girdiği biliniyor ve bunlara şimdi milyar dolarlık başka bir şirket eklendi. Disney, metaverse odaklı yeni bir patenti için onay aldı. Disney’in oyun ve tema parklarının metaverse dünyasında da gezilebilmesi için yapılan patent, resmen onay aldı.

Bu teknoloji sayesinde tema parklarını ziyaret eden kullanıcılar telefonlarını kullanarak kişiselleştirilmiş 3 boyutlu efektler görebilecek ve fiziksel objeler, duvarlar ve nesneleri aslında sanal olarak kendilerine özel kişiselleştirecek.

Eğlence sektörü devi, 28 Aralık tarihinde bu patentine onay aldı. Patentin ilginç bir şekilde Temmuz 2020’de ilk olarak oluşturulup başvuru için gönderildiği aktarılıyor.

Metaverse dünyası aslında birçok kişi için sanal gerçeklik gözlüğü takarak ulaşılabilecek bir yer gibi gözükse de Disney bunun tam tersini yapacak. Disney, tema parklarındaki kullanıcılara bizzat orada bu arttırılmış gerçekliği tattıracak.

CEO Bob Chapek konu hakkında 2021 yılında yaptığı açıklamada aslında şirketin sanal ve gerçek dünyayı bir araya getirmek için hazırlıklara çoktan başladığını belirtmişti ve dediği şey gerçekleşti.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28