Haberler

Bitcoin İçin Kritik Dönem: ABD’de Enflasyon Verileri Açıklanıyor!

Bitcoin tarihinin en kritik haftalarından bir tanesine girmiş durumda. Amerika Birleşik Devlet’lerinin çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verisinin, tarihin en yüksek ABD enflasyonu olması bekleniyor.

Türkiye’nin açıkladığı Aralık ayı enflasyon verisi %13,58 olurken, 2021 yılının enflasyon verisi ise %36.08 olarak açıklanmıştı. Ülkelerin salgın sebebiyle yaşadıkları ekonomik krizler büyüyerek devam ediyor.

Geleneksel yatırımcıların enflasyondan korunmanın yolunu altında bulurken, yenilikçi yatırımcılar ise enflasyondan Bitcoin ile korunmaya devam ediyor. Bir çok kurumsal yatırımcının gözü Bitcoin’in hareketlerine çevrilmiş durumda.

Bu enflasyon tablosunda Bitcoin tekrardan geçtiğimiz yıllarda yaşadığı gibi yükselişler yapabilmesi durumunda, kurumsal yatırımcılar için Bitcoin altının yerini alabilir.  ABD’nin aralık ayı için tüketici enflasyonunu bu hafta çarşamba günü TSİ 16:30’da açıklaması bekleniyor.

FED her fırsatta dile getirdiği faiz artırımın enflasyon verisine göre karar verileceği düşünülmekte. FED’in faiz artırmasıyla Bitcoin’de geri çekilmeler olsa da, bir çok analist bu geri çekilmelerin kısa vadede süreceğini düşünüyor.

Büyük tabloya baktığımız takdirde dünyada bulunan enflasyon, gelir adaletsizliği ve alım gücünün düşmesi Bitcoin’in sert yükselmesi için uygun senaryoları hazırlamış durumda.

Yeni nesil yatırımcılar artık enflasyondan korunmak için Bitcoin ve kripto paralar satın alırken fiat paralara olan güvenlerini kaybetmeye devam ediyorlar. Hükümetlerin fiat paralar üzerinde aldıkları kararları desteklemeyen vatandaşlar, kripto paralarda sert yükseliş bekliyorlar.

Yorumları Göster

  • Dünyada enflasyon tavan yaptığı halde 9-10 haftadır çuval gibi düşüyor... Bu mu enflasyondan insanları nasıl koruyacak ilk önce kendini korusun

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12