Haberler

Çin, Moğolistan’daki Ethereum (ETH) Madencilik Cihazlarına El Koydu

Çin hükümet yetkilileri, iç Moğolistan’daki bir madencilik tesisine baskın yaptı ve 10.000’den fazla kripto madenciliği makinesine el koydu. Bilindiği üzere iç Moğolistan, kripto para madenciliğinde dünya lideri konumunda. Havanın coğrafi konumdan dolayı çok soğuk olması, madenciliğin en önemli gider kalemi olan soğutma maliyetlerinden şirketleri kurtarıyor.

Kripto Madenciliği Üsleri Ele Geçirildi

Çinli yetkililerin ülkede kripto madenciliğini durdurma sözü vermesinden sadece üç gün sonra, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ilk baskınını gerçekleştirdi. Pazartesi günü Çin devlet yetkilileri, İç Moğolistan’daki bir depoda madenci cihazlarının bulunduğun haberini aldı. Adresi araştırdıktan sonra içerisinde 10.100 adet kripto madenciliği makinesi buldu ve bunlara el koydu.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, ülkedeki yasadışı madencilik çiftliklerinin tespit edilmesine yardımcı olmak için enerji tüketim seviyelerini izlemeye başlayacağını belirtti. Devlet medyası, maden sahasındaki güç tüketiminin 1,104 kw/s olduğunu bildirdi. Resmi kaynaklar, makinelerin hangi kripto para birimini çıkardığını doğrulamamış olsa da, güç tüketimine ve ele geçirilen birim sayısına bakılırsa, bunlar büyük olasılıkla Ethereum madenciliği yapan GPU’lardı.

Bu yılın başlarında İç Moğolistan, Çin’in ilk radara giren bölgelerinden biri olmuştu. Bunun sebebi ise Çin hükümetinin enerji tasarrufu planının bir parçası olan ve en çok elektrik harcayan kripto madenciliği. O zamandan beri kripto paralara yasak üzerine yasak koyan Çin, Sichuan gibi bölgelerde aktif bir şekilde devam eden madencilik faaliyetlerini de baskı altına aldı.

Daha önceki yasaklar çoğunlukla BIT Mining gibi halka açık madencilik şirketlerini etkilerken, yetkililer şimdi daha önce gözden kaçan daha küçük madencilik operasyonlarına odaklanıyor.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

49 Yıllık Analist, Bitcoin’deki (BTC) Zirve Tahminini Değiştirdi!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Peter Brandt, paylaştığı tahminlerle dikkat çekiyor.…

27.02.2024 - 15:38

SON DAKİKA: DWF Labs, Binance’deki Bu Altcoin’e 10 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, son dakikalarda gelen…

27.02.2024 - 14:32

Bitcoin Borsası UPbit Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı, Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan UPbit, bugün itibariyle yeni…

27.02.2024 - 13:33

FTX Ethereum’da (ETH) Satış, Balinalar ise Alım Yapıyor!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), bugün itibariyle Bitcoin (BTC) ile birlikte yükseliş yaşıyor.…

27.02.2024 - 12:58

Bitcoin (BTC) 57 Bin Doları Gördü! Yükselişler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe volatil yükselişlerin yaşandığı görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

27.02.2024 - 12:43

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin Paritelerini Listeleyecek!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto piyasasının…

27.02.2024 - 12:07