Ripple (XRP)

ABD’li Üst Düzey Yöneticiden Ripple (XRP) ve Bitcoin (BTC) Açıklaması!

ABD’nin menkul kıymet regülatörü SEC, 2020 yılı bitmeden önce dev blockchain şirketi Ripple’a ve dolayısıyla XRP’ye savaş açtı. SEC tarafından açılan menkul kıymet davası XRP’nin çok kan dökmesine sebep olsa da hala bunda bir yerlere varılamadığı görülüyor. Özellikle ABD’den gelebilecek herhangi bir yorum veya gelişme aslında bu sebeple XRP fiyatını etkilemekte.

XRP İçin Olumlu Açıklama

ABD Hazine Bakanlığının eski yöneticilerinden olan Rosa Rios ise tam olarak bu hassas zamanda bir açıklamada bulundu. Rios, 2021’in mayıs ayında Ripple’ın yönetim kuruluna katılmıştı ve Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarında XRP’ye olan güvenini ortaya koydu.

Rios, XRP’nin temel amacının aslında sınır ötesi ödemelere aracılık etmek olduğunu vurguladı. Diğer kripto para birimlerinin ise spekülasyon ile değer artışı yakalamaya çalıştığını ifade eden üst düzey yönetici, Çin’in son hamlesinin de bu iddiayı güçlendirdiğini vurguladı. Rios, açıklamalarının devamında BTC’nin de ikinci klasmana dahil olduğunu vurguladı.

Rios, 2009 yılından 2016 yılına kadar Başkan Barack Obama yönetiminin üst düzey yöneticilerinden birisi olarak aktif rol aldı ve devamında kamudaki kariyerinde değişimlere gitti.

Rios, bu açıklamalarının devamında kripto para birimlerinin suçlular tarafından kullanıldığı endişelerinin bir noktada doğru olduğunu ancak tamamen bunlarla ilgili olmayan kripto paraların da bulunduğunu ifade etti. Kripto paraların yasa dışı aktivitelerde kullanımı, Rios’a göre kripto para teknolojisinin çok küçük bir kısmını oluşturuyor.

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09