Ekonomi

Brezilya Merkez Bankası: Vatandaşlarımız, Bitcoin ve Kripto Paralara Yatırım Yapıyor

Dünya üzerinde vatandaşların enflasyon karşısında birikimlerini korumak adına, yaptıkları yatırım tercihleri kripto para olmaya devam ediyor. Brezilya Merkez Bankası olan Banco Central Do Brasil’in yaptığı açıklamaya göre Brezilya vatandaşlarının %17’sinin kripto para yatırımı olduğunu öğreniyoruz.

Endonezya Rupiası, Türk Lirası, Arjantin Pezosu gibi Brezilya Reali de dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Bu ay  Dolara karşı yüzde 14 değer kaybeden Brezilya Real’i vatandaşlarının ekonomik zorluğa girmesinde ki baş neden olarak görülüyor.

Brezilya vatandaşları, bu duruma pandeminin ve ülkede ki siyasal çatışmaların sebep olduğunu düşünüyor. 2021 yılında 4,27 milyar dolarlık kripto para yatırımı yaptığı açıklanan ülke de sadece nisan ve mayıs aylarında toplam 1.242 milyon dolar kripto para yatırımı yapıldı.

Mart ayı en az kripto para yatırımı yapılan ay olarak açıklanmasına rağmen bu ayda bile 357 milyon dolarlık kripto para yatırımı yapılmış durumda.

Brezilya’da Gençler Kripto Paralara Güveniyor

Brezilya vatandaşlarının %17’sinin kripto para yatırımı bulunurken, bu yüzdenin genç nüfusun çoğalmasıyla artması da bekleniyor.

Brezilya Meclisi olarak adlandırılan Câmara dos Deputados’tan sızdırılan bilgilere göre ilerleyen günlerde ülkenin Bitcoin ve kripto paraları yasal olarak kabul edeceği sızdırılan spekülasyonlar arasında bulunuyor.

Bu güne kadar Brezilya Hükümeti’nin kripto paralar karşısında sert bir tutum sergilememesi, Brezilya medyasında çıkan haberleri doğrular cinsten. Enflasyon ve alım gücünün azalması sebebiyle zor günler geçiren vatandaşlar ilerleyen günlerde kripto para yasasının yürürlüğe girmesini dört gözle beklemekte.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanışlar Bekleniyor! İşte En Çok Artan ve Düşenler…

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

04.02.2024 - 23:50

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Gelen haberler, ekonomi verileri ve yetkili bazı kişilerin açıklamaları, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

04.02.2024 - 22:33

Büyük Yatırımcılar Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider…

04.02.2024 - 21:06

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yatırımcıların gözleri artık yeni haftada yaşanacaklara…

04.02.2024 - 19:20

Bu Altcoin’de Kilitler Açıldı, Binance’e Yüklü Transferler Gerçekleştirildi!

Kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyen birçok gelişme bulunmakta. Büyük yatırımcıların yüklü satışlar veya alışlar yapması,…

04.02.2024 - 18:04

Popüler Analist: Ethereum (ETH) Bu Seviyeyi Kaybetmezse, Sert Yükselecek!

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Michael Van De Poppe, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

04.02.2024 - 15:45