Kategori: Haberler

Bitcoin’in (BTC) Zayıflığı Boğa Tuzağına mı İşaret Ediyor?

Elon Musk’ın piyasaları tetikleyip yukarı yönlü hareketlendirmesinden sonra Bitcoin’in ani yükselişi “bu bir boğa tuzağı mı” sorusunu akıllara getirdi. Yükseliş etkisinden hızlıca kurtulan BTC, gösterdiği bu dalgalı performans sebebiyle yatırımcıları temkinli olmaya zorluyor.

Her ne kadar Elon Musk’ın attığı Tweet ile yukarı yönlü bir hareket yaşayıp 38.500 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş olsa da ardından gelen yüzde 15’lik düşüş, fiyatı eski seviyelerine geri getirdi.

Kaynak Tradingwiew’den alınmıştır. 4 saatlik BTC/USDT grafiği

Zircir İçi Veriler de İç Açıcı Değil!

Elon Musk’ın fiyatı tetiklemesinden önce analistlerin genel görüşleri “düşüş” yönündeydi. Beklenmeyen bir durum olan “Elon Musk etkisi” trendi gün içerisinde “yükseliş” yönüne çevirse de aslında bunun çok da faydası olmadı.

Bu ralliden önce de analistler, zincir içi Bitcoin’in ivmesinin yavaşladığına dair piyasaları zaten uyarıyordu. Örneğin; CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin madencilerinin yüksek satış baskısını kısa vadeli bir düşüş senaryosunun işareti olarak belirledi.

Bitcoin (BTC) fiyatı kısa bir süre için % 14 artmasına rağmen, 24 saat içinde tekrar 33.000 doların altına geriledi ve yayın saati ile yüzde 15 in üzerinde geri çeklime yaptı. Bu nedenle zayıflayan zincir içi göstergeler, BTC’nin “Elon pompası” ile oluşan kazanımlarının çoğunu geri alacağına dair muhtemelen bir uyarı niteliğini taşıyor.

Nelere Dikkat Etmeli?

Traderlar ve teknik analistler, Bitcoin’in 32.500 $ ila 35.000 $ aralığındaki tepkisini yakından gözlemliyorlar. Bitcoin’in belirtilen destek seviyelerinden ayrılması durumunda, kısa vadeli trendin tersine dönme olasılığı gittikçe artıyor.

Bununla birlikte 35.000 dolar direnci önemli bir hal alırken, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanamaması durumunda tekrar 28.000 dolar seviyelerinin test edilebileceği düşünülüyor. Özellikle 31.000 dolarlık seviye de bu bağlamda önemli bir destek olurken altına olabilecek fiyat kırılımlarının büyük düşüşleri tetikleyebileceği tahmin ediliyor.

Balina Sayısındaki Artış

Borsalardaki balina oranı, sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin (BTC) fiyatında ani bir düşüş gerçekleşmesi ihtimalinde, balinaların da elindeki malı satması ve bu durumunda büyük bir düşüşü tetiklemesi son derece muhtemel. 

Ayrıca zayıf zincir içi göstergeler ve madencilerden gelen satış baskısı ile yatırımcılar, yakın vadede BTC’nin satış dalgalarına yakalanmamaları konusunda da dikkat etmeleri gerekmekte.

Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi

Korku ve açgözlülük endeksi yüzde 78 oranına yükselerek “aşırı açgözlülük” seviyesine ulaştı. BTC fiyatının başka bir geri çekilme görebileceğine dair ek işaretler arasında “aşırı açgözlülük” seviyeleri de güçlü bir veri niteliğinde. Açgözlülük endeksinin git gide azalması ve Google’daki “Bitcoin” aramalarının da yüzde 50 oranında düşmesi, BTC’deki beklentinin şuan için son bulduğunun göstergesi olabilir.

En Son Yazılar

Kredi Kartı ile Bitcoin (BTC), Altcoin, Altın ve Döviz Alanlara Uyarı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aktardığı bilgilere göre son 1 yıllık dönemde bireysel kredi…

30.01.2024 - 14:57

CoinEx Wallet’tan Web3’ün Benimsenmesine Yönelik İlgi Çekici Girişimler

CoinEx tarafından işletilen çoklu zincirli bir kripto cüzdanı olan CoinEx Wallet, marka güncellemesini takiben Web3'ün…

30.01.2024 - 14:47

DWF Labs, Binance’de Listeli Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Önemli kripto para yatırım şirketlerinden bir tanesi olan DWF Labs, geçtiğimiz dönemde birçok kripto projesine…

30.01.2024 - 14:01

SON DAKİKA: Binance, Ethereum Ağında Yüklü USDC Transferleri Yapacak! Sebebi Ne?

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçtiğimiz dakikalarda yeni bir duyuru…

30.01.2024 - 13:08

Borsalara Yüklü Tether (USDT) Girişleri Oluyor! Bitcoin ve Altcoin mi Satın Alacaklar?

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) her ne…

30.01.2024 - 12:05

BNB Chain, 2024’te Yapay Zeka ve Web3 Gelişimini Hızlandırmak İçin Web3 Sektör Liderleriyle Bir Araya Geliyor

Dünyanın en büyük akıllı sözleşme blokzincirini içeren topluluk odaklı blokzincir ekosistemi BNB Chain, bugün yapay…

30.01.2024 - 11:46