Haberler

Bitcoin’e Ulaşmanın Yolu, StableCoin’ler İçin Acil Toplantı Çağrısı!

Avrupa Merkez Bankası, kripto para düzenleyicilerini acil toplantıya çağırdı. Piyasada oluşan hareketlere göre şekil aldığı için suçlanan Stablecoinler, sabit olması gerekirken bir kripto para gibi hareket etmesiyle suçlanıyor.

ECB başkanı Christine Lagarde, Eylül ayının başlarında yaptığı açıklamalarda stablecoinlerin bir kripto para olmaması gerektiğini ve sabit olmaları gerektiğini savunmuştu. Bu stablecoinlerin karşılığında alınan yerel paralara sabit olması gerektiğini tekrarladı.

“Stablecoin’ler bir para birimi gibi davranıyor ancak esasında tamamen gerçek bir para birimiyle ilişkili”

1 USDT için 1 Amerikan Dolar’ı tutulması gerektiğini tekrarlayan başkan, Tether bu şekilde hareket etmeye devam ederse büyük yaptırımlarla karşılaşacağını vurguladı. 2018 yıllarında 0.80’lere kadar düşen Tether yatırımcılara korku vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda 1 USDT karşılığında 1 Amerikan Dolar’ı tutan Tether şirketi, artık 1 USDT karşılığında 1 Amerikan Dolar’ı tutmamaya karar verdi. 1 USDT’nin karşılığında onun değeri kadar hisse senedi, tahvil, kripto para yatırımı yaptığını açıklayan şirket yoğun tepkiler görüyor.

Bir denetleyici firma olmadan Tether basıp kripto paralara yatırım yaptığı iddia edilen şirket, Bitcoin ve kripto paraların yükselişinde ki en önemli kriter olarak görülmekte. Büyük davalarla karşı karşıya kalan şirkete, Avrupa Merkez Bankası savaş açmış durumda.

Kaldıraçlı işlemlerden yatırımcıların sakınması gerektiğini duyuran Avrupa Merkez Bankası, bu işlemlerde olan volatilitenin çok yüksek olduğunu tekrarladı. İlerleyen günlerde acil bir şekilde düzenleyici oluşumların kurulacağını söyleyen Avrupa Merkez Bankası, stablecoinler’in güvenilir olmadığını tekrarladı.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08