Analiz

Bitcoin’de Mayıs Benzerliği: Ayılar Artık Daha Güçlü!

Son ATH seviyesi olan 69,000 dolardan bu yana sürekli olarak bir düşüş eğilimi gösteren Bitcoin (BTC), kripto para piyasasını da beraberinde sürüklemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü bir kırılma yaşayarak hızla düşüşe geçen ve gece ansızın 42,000 dolara denk gelen iğne, piyasada 2 milyar doları geçen bir likidasyona neden oldu. Yapılan bu operasyon, vadeli tahtalarında ve grafiklerdeki birçok yapının temizlenmesine neden oldu. Bu düşüş sonrası günlük açıdan BTC grafiğine bakıldığında, Mayıs ayı benzerliği dikkat çekiyor.

Mayıs Ayı Negatif Uyuşmazlığı ve Günümüz!

Bu senenin başında şubat ve nisan ayları arasında yükselen tepeler yaparak 64,854 dolar zirvesine giden BTC, RSI göstergesi ile negatif bir uyuşmazlık göstererek düşüşe geçti.

Bitcoin (BTC) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingvie

Bu uyuşmazlıkla başlayan ve Temmuz ayının son haftasına kadar süren düşüş süreci, sonrasında yerini yükselişe ve yeni ATH’a bırakırken günümüzde de bunun olup olmayacağı merak konusu oluyor. Şayet benzer bir durum izleyecek olursak, BTC fiyatının 4 Aralık günü iğne attığı 42,000 dolar ile olan fiyat boşluğunu yavaş yavaş toplaması yani bu fiyata doğru düşmesi beklenebilir.

Şimdilik çizilen fibonacci düzeltmesine göre 47,778 dolar seviyesini destek edinen BTC’nin bu seviyeyi kırmasıyla, bu düşüşü gerçekleştirebileceğine işaret edebilir. Bu noktada bir başka veri olan DslATH grafiği yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Son ATH’dan Sonra Ayı Sezonuna Mı Girdik?

Bitcoin hakkında birçok verinin yer aldığı Buy Bitcoin Worldwide adlı sitedeki Days since last ATH grafiğine bakıldığında BTC’nin yeni bir düşüş sezonuna girdiği görülüyor.

Bitcoin (BTC) DslATH Verisi – Kaynak: Buy Bitcoin Worldwide

Son ATH’dan sonraki günleri sayan ve her günü bir renkli nokta ile ifade eden bu grafik, 0 – 1400 gün arası kırmızıdan maviye doğru ilerliyor. En son 2017 yılındaki rallide görülen kırmızı noktaların 69,000 dolar seviyesinden sonra yeniden başladığı görülüyor.

Bu veriler karşılaştırıldığında, kırmızı noktaların başlangıcı sonrasında piyasada AYI diye tabir edilen düşüş sürecinin başladığı anlaşılıyor. Tabii ki de piyasada hiçbir zaman tek bir veri üzerinden işlem yapmamak gerekiyor ancak, buradaki veriye göre düşüşün devam edebileceği düşünülüyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Tres Finance Kurucusu, Spot Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuştu!

Kripto para muhasebesi ve vergi raporlama platformu Tres Finance'in Kurucu Ortağı Tal Zackon, spot Bitcoin…

24.02.2024 - 17:54

Bitcoin Ayısı Capo, Sert Yükselen Bu Altcoin Hakkındaki Yeni Analizini Paylaştı!

Dün itibariyle kripto para sektörünün gündemine Uniswap (UNI) oturmuştu. Uniswap Vakfının son çalışmaları UNI fiyatının…

24.02.2024 - 15:46

OTC ile Binance’deki Bu Altcoin’e Yatırım Yapan Tüccar, Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Curve (CRV), halen istenilen performansı sergileyemiyor.…

24.02.2024 - 13:28

Bir Kripto Balinası, Türklerin Sevdiği Bu Şaka Altcoin’in de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründe son dönemde kritik bir süreç yaşanıyor. Her ne kadar piyasa fazlasıyla bullish…

24.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC), ETH ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle daha çok yatay bir trendin hakim olduğu görülüyor. Lider kripto…

24.02.2024 - 00:39

Binance Sözcüsü, ABD’ye Ödenecek 4.3 Milyar Dolarlık Ceza Hakkında Konuştu!

Dev kripto para borsası Binance, kripto sektörünün gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz saatlerde Yargıç Richard Jones,…

24.02.2024 - 00:14