Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Kırılım Gerçekleşiyor! BTC 58.000 Dolar mı Olacak?

Bitcoin ve kripto paralar, FED’in faiz artırma ihtimali yüzünden sert geri çekilmeler yaşamaya devam ediyor. Aralık ayından bu yana %20’ye yakın değer kaybeden Bitcoin sert kırılımı gerçekleştirmek için güç topluyor.

Hadi gelin Bitcoin’e ve metriklerine detaylı bir şekilde göz atalım:

Bitcoin 4 Saatlik Grafikte Kırılım Gerçekleşiyor!

Bitcoin, 4 saatlik grafikte ana düşen trendini kırmak için hazırlık yapmaya devam ediyor. Bir üçgen formasyonu oluşturan BTC kritik seviyelere tekrardan ulaşmış durumda. FED’in açıklamasının ardından kırılım yapması beklenen BTC sert şekilde fiyatlanabilir.

Aşağıda ki grafikte de gösterdiğimiz gibi üçgen formasyonun kırılımı ardından 50.800 – 52.000 dolar direncine kadar yükselmesi beklene BTC, bu direnç seviyesi üzerinde kalmayı başarması durumunda tekrardan 58.000 dolar direncine kadar yükselebilir.

FED’den kötü bir açıklama gelmesi halinde üçgen formasyonunu aşağı yönlü kıracak olan BTC, 44.000 – 42.000 dolar destek seviyelerine doğru bir geri çekilme yaşayabilir.

Bir çok analist formasyonun yukarı kırılmasını daha olası görse de, kırılımın gerçekleşmesi için FED’in faizleri en kötü sabit tutması ve varlık alımlarına devam etmesi gerekiyor.

Kripto Korku Endeksi “Aşırı Korku” Puanından Yükselişe Geçti!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşler sebebiyle kripto korku endeksi de aşırı korku puanlarına gerilemişti. Bitcoin’in yavaş yavaş toparlaması sayesinde 28 puanlara kadar yükselen korku endeksi, “aşırı korku” puanlarından “korku” puanlarına yükselmiş durumda.

Piyasa da korku ve paniğin hakim olduğu dönemlerde yükselmeye başlayan BTC, yapması beklenen kırılım ile birlikte ilerleyen günlerde tekrardan kendini güvenli seviyelere kadar yükseltecek gibi duruyor.

Bitcoin’de Short İşlemler Çoğunlukta!

CoinGlass’ın paylaştığı verilere göre şuan piyasada long ve short işlem açan yatırımcılar daha çok short işlem açarak düşüş beklediklerini belli ediyorlar. Short işlemlerin çoğunlukta olduğu zamanlarda yükseliş yaşayan BTC, bir çok yatırımcıyı likit etmesi bekleniyor.

Tekrardan böyle bir hareketle short işlemlerin likit edilmesini bekleyen analistler, Bitcoin düşen trendini kırabildiği takdir de sert yükselişler yaşaması gerektiğini dile getiriyorlar.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Ethereum (ETH) Tabanlı Bu Altcoin, Yatırımcılarını Zengin Etti!

Şaka tokenleri kripto para yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. Boğa dönemlerinde yaşadığı dev yükselişler ile…

06.02.2024 - 19:06

SON DAKİKA: Binance Bu Altcoin’in Listelemesini Erteleme Kararı Aldı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, Dymension (DYM) isimli altcoin'in listelemesini…

06.02.2024 - 17:49

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’in Ağ Yükseltmesini Destekleyeceğini Açıkladı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkları…

06.02.2024 - 17:42

SICAK GELİŞME: DWF Labs, Bu Altcoin’in Ağında PoS Node Başlatıyor!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para VC'si DWF Labs, Conflux (CFX) ağında Proof…

06.02.2024 - 16:31

İDDİA: Binance Labs, 3 Yıl Sonra Bu Altcoin’de Satış Yapıyor Olabilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, genel olarak yaptığı yatırımlar…

06.02.2024 - 15:45

Ünlü Kripto VC’si, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor!

Büyük yatırımcıların alım satımları kripto varlıkların gidişatını etkilemeye devam ediyor. Genel olarak birçok kripto VC'si…

06.02.2024 - 14:45