Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Günlük Kapanış Öncesi Bu Seviyeye Dikkat!

Lider kripto para birimi Bitcoin bugün itibariyle 23.600 dolar seviyelerine kadar değer kaybetmiş olsa da, günlük kapanış öncesi tekrardan yukarı yönlü hamleler sergileyerek toparlanmayı başarmış durumda.

ABD borsalarının bugün itibariyle yükseliş yaşamış olması, Bitcoin‘in toparlanmasında en önemli etken olmuş gibi gözüküyor.

Her ne kadar BTC bir nebze de olsa toparlanmış olsa da, halen kritik direnç noktası olan 24.250 dolar seviyesini aşmayı başaramadı.

Dün itibariyle yaşanan hareketler Bitcoin‘in yükselişlerine büyük bir balta vurdu. Bir ayı paterni olan bearish pinbar mum formasyonu oluşturan BTC, 24.250 dolar seviyesinin üzerine çıkıp likidasyon operasyonu gerçekleştirmesinin ardından düşüşe geçmiş gibi gözüküyor.

Bitcoin’de Yükselişler Ne Zaman Başlayacak?

Birçok kripto para analisti ve ekonomist, Bitcoin‘in ilerleyen dönemlerde 30 bin dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşamasını bekliyor olsa da, BTC‘de 24.250 doların hacimli bir şekilde aşılmadan yükselişlerin başlama ihtimali bulunmamakta.

Bu kritik direnci hacimli bir şekilde aşması gereken lider kripto para birimi, ilk kez denediği 18 Temmuz tarihinden bu yana satıcı baskısını kırmayı başaramadı.

Ayıların 24.250 – 25 bin dolar aralığına Bitcoin için bir barikat ördüğü gözlenmekte. Lider kripto para biriminin bu seviyelere ulaşmasının ardından borsalara devasa BTC aktarımı yapan ayılar, hızlı bir şekilde fiyatı baskılamayı başarıyor.

Her ne kadar Bitcoin‘de haftalık kapanış pazar gecesi gerçekleştirilecek olsa da, ABD borsaları bu gece itibariyle kapandı.

Olumlu bir kapanış yapmayı başaran ABD borsaları, lider kripto para biriminin bu hafta sonu itibariyle yukarı yönlü hamleler yapmasına olanak sağlamış durumda.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14