Gündem

Bitcoin’de (BTC) Bu Hafta FED Tutanakları Takip Edilecek!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu hafta itibariyle ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik oranlarının ardından değer kaybetmeye başladı. Zor bir süreçten geçen BTC, halen toparlanamamış durumda.

Amerikan Merkez Bankasının (FED) faiz hamleleri sonrasında ABD dolar endeksinin (DXY) sert bir şekilde yükseliş yaşadığı görüldü.

DXY’de yaşanan bu yükselişler ise 2022 yılı özelinde ABD borsalarında, altında, gümüşte ve kripto para sektöründe büyük çöküşler getirdi.

FED’in faiz artırımları kasım ayı itibariyle devam edecek. Piyasalar bugün itibariyle kasım ayındaki toplantıdan 75 baz puanlık şahin bir faiz artış kararının çıkmasını bekliyor.

Geçtiğimiz ay yine 75 baz puanlık faiz artışına giden FED, uzun bir süredir şahin hamleler yaparak küresel finans piyasalarını ve Bitcoin’i baskılamakta.

Önümüzdeki hafta itibariyle ise Eylül ayında 75 baz puanlık faiz artış kararının alındığı FOMC toplantı tutanakları kamuoyu ile paylaşılacak.

12 Ekim TSİ 21.00’da Amerikan Merkez Bankasının (FED) resmi web sitesi üzerinden paylaşılacak olan bu tutanaklar, geçmiş aylarda olduğu gibi Bitcoin’de volatilitenin artmasına neden olabilir.

Bu toplantı tutanaklarında yer alan bazı bilgiler, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi planlanan faiz artışları hakkında önemli sinyaller vermesi bekleniyor.

İstihdamın güçlenmesiyle birlikte şahin faiz artışları gerçekleştirerek finans piyasalarını yeni bir kaosa sürüklemesi beklenen FED, Bitcoin’de yine düşüşlerin yaşanmasına neden olabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17