Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Boğalar, Ayıların Canını Okuyor!

Kripto para birimleri 2022 yılı itibariyle devasa oranda düşüş yaşadı. Birçok altcoin‘in zirve seviyesinden yüzde 90’dan fazla düşüş yaşamış olması, birçok yatırımcının sektörden uzaklaşmasına sebebiyet vermekte.

Geçtiğimiz günlerde altcoin’lerin yukarı yönlü hareketler sergilediği görüldü. GALA, LDO ve ZIL gibi ürünlerin devasa oranda yükseliş yaşamalarının ardından sonra ise şuan itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin yükselişe geçti.

Son dakikalarda Bitcoin’in resmen ayıların canını okurcasına yükseliş yaşaması, sektörde büyük yankı uyandırmış durumda. Her ne kadar altcoin’ler de devasa patlamalar yaşanmasa da, BTC‘nin 19 bin dolar seviyelerinde yataya bağlaması yeni bir altcoin rallisini başlatabilir.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinGlass’ın aktardıklarına göre, son dakikalarda short likidasyon oranlarında devasa bir artışın olduğu görülüyor. Bir bir ayıları likit eden Bitcoin, “BTC 10 bin dolara düşecek” diyen analistleri net bir şekilde yanıltmış durumda.

Son 24 saatteki likidasyon miktarına baktığımızda ise 372 milyon dolar olduğu görülüyor. Ciddi miktarda pozisyonu likit eden BTC, ilerleyen saatlerde 20 bin dolar seviyelerini hedefleyebilir.

Yatırımcıların her ne kadar FOMO’ya kapılması kötü olsa da, yeni bir rahatlama rallisinin yaşanması sektöre yeni yatırımcıların da dahil olmasını sağlayacaktır.

Çok uzun bir süredir dip seviyelerde can çekişen kripto varlıklar, önümüzdeki süreçte devasa patlamalar yaşamaya devam edebilecek mi? merak konusu..

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15