Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Uçuşa Geçti! Neler Oluyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün özelinde her ne kadar ABD enflasyon verilerinin ardından ufak miktarda bir düşüş yaşamış olsa da, son dakikalarda boğaların tekrardan devreye girmesiyle birlikte yükselişe geçti.

Günlerdir yükseliş yaşayan Bitcoin, altcoin‘lerin de ciddi miktarda değer kazanmasını sağlamış durumda. Uzun bir akümülasyon sürecinin ardından ayıların satıcı baskısını kırmayı başaran boğalar, sektördeki hakimiyeti geri kazanmış durumda.

Son dakikalara baktığımızda Bitcoin’in 14 Aralık tarihindeki zirve nokta olan 18.378 doları da aştığı görülebiliyor. Bu seviyenin kırılması büyük bir boğa alameti olarak görülmekte.

Bitcoin’de volatil mumların meydana gelmesi yatırımcıları fazlasıyla heyecanlandırmakta. Son dakikalarda yaşanan yükselişler ile birlikte major düşen trend seviyesine de ulaşan BTC, bu trendi de aşması halinde 20 bin dolara yükselebilir.

Bitcoin’deki yükseliş trendinin hızlanmaya devam etmesi, ilerleyen günlerde altcoin’lerin de çok daha büyük bir ralli başlatmasını sağlayabilir. Günlük ölçekte yüzde 5’den fazla değer kazanan BTC, ABD borsalarından net bir şekilde ayrıştı.

Şuan itibariyle ABD borsalarını incelediğimizde günlük yükselişlerin yüzde 1’li seviyelere ulaşmadığı görülebiliyor. BTC’nin FTX borsasının iflası ile yaşadığı çöküşün ardından toparlanmaya başlaması, sektörde bir FOMO etkisi oluşturdu.

İlerleyen süreçte Bitcoin’deki bu yükselişlerin devam etmesi, devasa short pozisyonlarının da likit edilmesini sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07