Borsa

Bitcoin ve Altcoin Sektöründe Hack Olayları Bitmiyor! Binance CEO’su CZ Ne Dedi?

Kripto para sektöründe her zaman olduğu gibi hack olayları yaşanmaya devam ediyor. Birçok yatırımcının mağdur olmasına sebebiyet veren bu hack olaylarına bu sabah itibariyle bir yenisi daha eklenmiş durumda.

Son yapılan bir duyuruya göre, BNB Zincirine dayalı merkezi olmayan bir finans protokolü olan Ankr istismar edildi. Bu saldırı sonrasında saldırgan, çok sayıda Ankr Reward Bearing Staked BNB (aBNBc) jetonu oluşturmayı başardı.

Blockchain güvenlik firması PeckShield’a göre, aBNBc tokenin sözleşmesinde sınırsızlık hatası bulunuyor. Bu açıktan yararlanan hacker, attığı adımların ardından bu jetonun fiyatının sıfırlanmasını sağladı.

Saldırgan, çalınan fonların bir kısmını merkezi olmayan bir kripto para karıştırıcısı olan Tornado Cash’e aktardı. PeckShield ise haksız yere elde edilen bu kripto paraların bir kısmının Celer ve deBridgeGate platformları aracılığıyla köprülendirildiğini vurguluyor.

Bir zincir üstü analiz firması olan Lookonchain’e göre, bilgisayar korsanı yaklaşık 10 milyon dolar değerinde USD Coin (USDC) ele geçirdi.

Bu yaşananların ardından sonra ise Binance kurucusu CZ resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili şu sözleri aktardı:

“Ankr’de olan saldırıların ardından ilk analiz: geliştirici özel anahtarının saldırıya uğradığı ve bilgisayar korsanının akıllı sözleşmeyi daha kötü niyetli bir sözleşmeyle güncellediği ortaya çıktı”.

“Binance birkaç saat önce para çekme işlemlerini durdurdu. Ayrıca bilgisayar korsanlarının CEX’imize aktardığı yaklaşık 3 milyon doları dondurdu.”

Yaşanan bu olayların ardından sonra ise ANKR’nin dakikalar içerisinde yüzde 10’a yakın düşüş yaşayarak 0.2031 dolara gerilediği görüldü.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30