Bitcoin (BTC)

Bitcoin İçin En Büyük Risk, Yine Ortaya Çıktı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 69.000 dolar rekorundan sonra sert bir düşüş yaşadı ve hala 50.000 doların üzerine çıkabilmek için mücadele ediyor. Bitcoin fiyatının yaşadığı bu düşüş ise BTC için olası tehlikelerin bir kere daha düşünülmesine yol açtı.

Bunların başında ise yıllardır popüler bir tehdit olan kuantum bilgisayarları geliyor. Kripto para yatırım firması CoinShares, kuantum bilgisayarlarının doğuşuyla ortaya çıkan Bitcoin’e yönelik potansiyel tehlikeler üzerine bir araştırma yayınladı.

Ana akım medya tarafından sık sık farklı başlıklarla yeniden ele alınan bir konu olan kuantum bilgisayarları, dünya çapında popülerlik elde etmeye devam ediyor. CoinShares ise bu teknolojinin BTC’ye zarar verme olasılığının hala çok zor olduğunu vurguladı.

Normalde Bitcoin’in SHA-256 algoritması çok güçlü bir bilgisayar ile çözülebilecek bir yapı olarak adlandırılmakta. Bu da kuantum bilgisayarların gelmesi ile bütün BTC cüzdanlarına erişim elde edilebileceğinin iddia edilmesine yol açıyor.

CoinShares uzmanları ise Bitcoin’in SHA-256 algoritması nedeniyle geleneksel hack tekniklerine karşı dirençli olmasını sağlayan ve bu teknoloji ilerlese bile onu etkin bir şekilde “aşılamaz” yapan belirli özelliklere sahip olduğunu iddia ediyor. Ancak uzmanlar yine de kuantum bilgisayarların BTC için çok büyük risk teşkil ettiğini vurgulamakta.

Bu güvenlik riski, Eliptik Eğri Güvenlik Açığı ve Bitcoin ağının işlemleri kaydedip gönderme biçimine dayanmakta. Uzmanlar, gerçek anlamda kuantum bilgisayarların hayatımıza girmesi ile beraber BTC’nin tamamen değişmek zorunda kalabileceğini ifade ediyor.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28