Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Güç Kaybediyor! Altcoin Rallisi Kapıda mı?

Bitcoin (BTC), analistlerin birbirinden ayrışan açıklamalarına rağmen devamlı olarak düşüş yaşamaya devam ediyor. 1 saat öncesinde 45.500 dolar desteğinin dibine kadar gelen lider kripto para birimi için bu desteğin kaybedilmesi ise büyük bir sorun anlamına gelebilir.

Bitcoin’in bu düşüşü bazı yatırımcıları korkutuyor olsa da bunu büyük bir heyecanla bekleyen yatırımcıların da olduğu görülmekte. Söz konusu yatırımcılar ise altcoin rallisini bekleyenler olabilir.

Bitcoin’in Piyasa Hakimiyeti Düşüyor

Lider kripto para birimi Bitcoin’in piyasa hakimiyeti son dönemlerin en düşük seviyesine kadar çekildi. 2017 yılından önce piyasada Bitcoin’in hakimiyetinin %95 seviyelerinde olduğu ve bütün kripto para sektörüne hükmettiği biliniyor.

Bundan bir yıl sonra büyük ralli geldiğinde ise BTC’nin piyasa hakimiyeti %35 seviyelerine kadar çekildi. Şimdi de Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin %70 seviyelerine kadar çıktıktan sonra %39 seviyesine kadar indiği görülüyor.

Bu gelişme ise daha önceki altcoin sezonunu hatırlatmakta. Şu an için Bitcoin grafiğindeki baş ve omuzlar formasyonu, BTC’nin piyasa hakimiyetini daha da aşağı noktalara çekebilir.

Böyle bir durumda piyasa hakimiyetinin %32 seviyesine kadar düşmesi bekleniyor. Bu durumda ise altcoinlerin sapasağlam tutunması ve ardından da ciddi bir altcoin rallisi yaşanması beklenebilir.

Bitcoin’in piyasa hakimiyetine bakıldığında görülen olası bir alçalan üçgen formasyonu da %32 seviyesine işaret ediyor. Yatırımcıların çoğu bu seviyeyi hedeflese de yeni altcoin rallisinde tam olarak hangi altcoinlerin yükseleceği de büyük soru işareti.

L1 odaklı projelerin kısa süre önce rekor kırmış olması, gözü yeniden hareketlenmeye başlayan DeFi projelerine çevirdi ve yükseliş buradan baş gösterebilir.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance Bu Altcoin’i BNB Zincirine Entegre Etti, Çekimler Açıldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile yatırımcıların dikkatini…

05.02.2024 - 10:49

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanışlar Bekleniyor! İşte En Çok Artan ve Düşenler…

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

04.02.2024 - 23:50

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Gelen haberler, ekonomi verileri ve yetkili bazı kişilerin açıklamaları, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

04.02.2024 - 22:33

Büyük Yatırımcılar Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider…

04.02.2024 - 21:06

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yatırımcıların gözleri artık yeni haftada yaşanacaklara…

04.02.2024 - 19:20

Bu Altcoin’de Kilitler Açıldı, Binance’e Yüklü Transferler Gerçekleştirildi!

Kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyen birçok gelişme bulunmakta. Büyük yatırımcıların yüklü satışlar veya alışlar yapması,…

04.02.2024 - 18:04