Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC), Ekonomik Krize Rağmen Yükselişe Başlayabilir mi?

Ekonomik belirsizlik dönemlerinde yaşıyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı veya COVID-19 salgını, bütün dünyayı ağır bir şekilde yaraladı.

Bu yaralanmalardan, kripto paralar ve küresel piyasalarda payını almış durumda. COVID-19 salgını döneminde yükselişe başlayan BTC, son dönemlerde ise değer kaybettiği görülüyor.

Birçok vatandaşın işsiz kaldığı bu salgın döneminde, hükümetler vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için para basmaya başladılar.

Birçok merkez bankası yoğun bir şekilde para basarken, Bitcoin ve altın gibi arzı kısıtlı ürünler ise sert bir şekilde değer kazanmıştı.

Son dönemlerde ise enflasyon oranları zirve seviyelere ulaştı. Vatandaşların ihtiyaçları olan birçok ürünün fiyatı artarken, para basımı devam ettiği için fiat paralar her geçen gün değer kaybetmekte.

FED, son dönemlerde ise para politikasını yavaş yavaş değiştirmeye karar verdi. Piyasaya sürülüne milyarlarca ABD dolarını tekrar geri toplamak isteyen FED, piyasaların değer kaybetmesine neden olmuş durumda.

Peki Ya Böyle Bir Ortamda Bitcoin ve Kripto paralar Tekrardan Yükselişe Geçemez Mi?

Arzı kısıtlı olan ürünler, yıllara bakıldığında her daim yükseldikleri görülmekte. Altının yükselişi yavaş olsa da, Bitcoin çok daha sert bir şekilde yükseliyor.

FED ilerleyen süreçte varlık alımlarını azaltmaya devam etmesi halinde ABD borsaları ve kripto paraların değer kaybettiği görülebilir.

Ancak FED, borsaların ve küresel piyasaların bu denli sert bir şekilde değer kaybetmesine izin vermeyecek gibi gözüküyor.

Enflasyon ile savaşa bilmesi için şuan itibariyle en az aylık 150 baz puan faiz artışı yapması gereken FED, halen 50-75 baz puan faiz artışlarını tartışıyor.

Bu olaylarda tabi ki enflasyon karşısında ABD dolarının değer kaybetmesi anlamına geleceği gibi küresel piyasaların ve Bitcoin‘in 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek faiz artışı ardından tekrardan yükseliş yaşaması çok muhtemel.

Yaz aylarının sonlarına doğru faiz konusunda çok daha şahin kararlar alması beklenen FED, bu döneme kadar piyasaların nefes almasına yardımcı olacak gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Eski PayPal CEO’su Thiel, Bitcoin ve ETH’ye Yatırım Yaptı! İşte Miktarı..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum (ETH), son yıllarda geleneksel finans…

13.02.2024 - 12:24

Bu Popüler Altcoin, Bosch ve Deutsche Telekom ile Ortaklık Kurdu!

Kripto para sektörünün popüler yapay zeka projelerinden bir tanesi olan Fetch.ai (FET), yaptığı ortaklıklar ile…

13.02.2024 - 11:54

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Vadelide Listeleme Kararı Aldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat…

13.02.2024 - 11:09

İşte Bitcoin’in 50 Bin Dolara Yükseldiği Gün, En Çok Artan Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yeni hafta fazlasıyla iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni…

13.02.2024 - 00:45

SON DAKİKA: Franklin Templeton, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Franklin Templeton isimli varlık yönetim şirketi, spot Ethereum ETF başvurusu…

12.02.2024 - 23:39

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek…

12.02.2024 - 23:15