Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) 34.000 Dolar Bandında Sıkışıp Kalmışken Müjde ABD’den Geldi!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC); son 24 saat içerisinde hafif bir düşüş yaşasa da son günlerdeki yükselişi kesinlikle dikkat çekmekte.

Bitcoin İçin Müjde, ABD’den Geldi

30.000 dolar altını iki kere test eden ve devamında bir anda 36.000 dolara iğne atan lider kripto para birimi, uzmanlara göre yeni bir boğanın arifesinde olabilir. Buna rağmen fiyat şu an için 36.000 doların üzerinde kapanış yapmakta zorlanmakta  ve piyasanın iyi haberlere ihtiyacı olduğu görülmekte.

Bitcoin için beklenen iyi haber ise yine ABD’den geldi. Dijital varlık yönetim şirketi NYDIG ile kurumsal ödeme şirketi NCR, önemli bir ortaklığa imza attı. Söz konusu ortaklık, kurumsal yatırımcıların ve büyük finans kurumlarının kripto paralara olan temasını arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda ise 650 ABD bankasının direkt olarak Bitcoin alıp satabileceği müjdelendi.

Forbes tarafından aktarılan habere göre de bu ortaklık sayesinde önde gelen birçok ABD bankası müşterilerine kripto para alım satımı sunabilecek. Mobil ödemeler özellikle NCR’ın kendi uygulaması üzerinden yapılabilecek ve bunun yaklaşık olarak 24 milyon kullanıcıya ulaşması planlanıyor. Bu kullanıcılar da ABD’nin en popüler 650 bankası ile finans kurumunun çatısı altında bulunanlar.

Bu sayede birçok kullanıcı direkt olarak mevcut banka hesapları üzerinden Bitcoin veya başka kripto paralar alabilecek. 135 yıllık Atlanta merkezli ödeme şirketinin BTC ekosistemine girmesi kesinlikle uzun vadede büyük bir değişimi beraberinde getirebilir.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’nin Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Bir Performans Gösterdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

07.02.2024 - 00:54

SON DAKİKA: MicroStrategy Kazanç Raporları Açıklandı! Bitcoin (BTC) Satışı Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Bitcoin'in en büyük destekçilerinden olan MicroStrategy'nin 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporları açıklandı.…

07.02.2024 - 00:07

ABD’de Bir Bankanın Daha Hisseleri Çöküyor! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Geçtiğimiz yıl itibariyle ABD Merkez Bankasının piyasaları fazlaca sıkılaştırması sonucunda ABD'de bir bankacılık krizi patlak…

06.02.2024 - 23:48

Elon Musk Tweet Attı, Bu Altcoin Bir Anda 10 Katlık Yükseliş Yaşadı!

Dünyanın en zengin iş insanlarından bir tanesi olan Elon Musk, kripto para yatırımcıları tarafından yakından…

06.02.2024 - 23:07

FED Yetkilisi Kashkari, Bitcoin’i (BTC) Kötüledi! İşte Tüm Açıklamaları..

Son saatlerde Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari'nin yorumları kripto para sektörünün gündemine geldi. Minnesota'da düzenlenen…

06.02.2024 - 22:25

SON DAKİKA: SEC, Invesco Spot Ethereum ETF Kararını Erteledi!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Invesco & Galaxy…

06.02.2024 - 21:33