Haberler

Binance Smart Chain (BSC) Ağındaki 50 Proje, Dolandırıcılık Potansiyeli Taşıyor!

Blokchain güvenlik şirketi PackShield.Inc, yakın tarihli yaptığı bir açıklamada Binance Smart Chain (BSC) blok zinciri üzerinde geliştirilen 50’den fazla projenin potansiyel dolandırıcı olabileceğini tespit etti.

Onlarca projeyi inceleyen güvenlik şirketi, gizli çalışan ekip liderlerinin sınırsız sayıda coinleri kara listelere aktarmasına ve kullanıcıların aldığı kripto varlıkları satmasına izin vermeyen kötü amaçlı yazılımları olduğunu keşfetti.

BSC Ağında Büyük Tehdit

Fırsatların büyük olduğu yerde dolandırıcılık faaliyetlerine de oldukça sık rastlıyoruz. Bunun en iyi örneğini ise kripto para piyasasında görmekteyiz. Blokchain güvenlik firması PackShild, kripto para yatırımcısına darbe vuracak 50 potansiyel dolandırıcı tespit ettiğini söyleyerek yatırımcılara bu projelerden uzak durmasını tavsiye etti.

Firma, 13 Ocak tarihinde attığı bir tweete göre proje geliştiricileri tarafından potansiyel bir ”halı çekme” tehdidi konusunda yatırımcıları uyardı. Kripto para projelerinin arkasında bulunan ekip, projeye yatırımcı çeker. Fakat yatırımcıların tokenleri satmasına izin vermez ve böylelikle toplanan parayı alarak kayıplara karışır, bu duruma ”halı çekme” denilmekte.

Dolayısı ile arkada binlerce mağdur yatırımcı kalırken, milyonlarca dolar para hatta milyarlarca dolar bir anda dolandırıcı ile birlikte yok olur.

Dolandırıcılar, özellikle FOMO (fırsatı kaçırma korkusu) etkisi ürettikleri proje tokenlerinin satılmasına izin vermezler. Bu tür dolandırıcılık faaliyeti son dönemlerde siber suçlular arasında çok popüler bir yöntem haline geldi.

Coin fiyatları dolandırıcıların arzu ettiği seviyeye kadar çıktığında ise çantasında bulunan milyonlarca tokeni satarak, yatırımcı topluluğunun eline milyonlarca değersiz coin bırakırlar.

Bu tür dolandırıcılık faaliyetine klasik bir örnek vermek gerekirse, sevilen Netflix dizisi Suqid Games’den esinlenerek oluşturulan SQUID coin. Bu projenin arkasında bulunan geliştirici ekip yukarda anlatılan dolandırıcılık stratejisini uygulayarak, projenin bir kaç gün içerisinde %28.000’den fazla yükselmesini beklediler ve sonra toplanan 12 milyon doları çalarak kaçtılar.

Güvenlik şirketi PackShild, BSC ağında geliştirilen BaybSquid, bnbRocket, AstroCoin ve özelikle TRUMP projelerinin kırmızı listenin başını çektiğini söylüyor. Bu projelerin çoğu yeni olduğu ve yatırımcı sayısının azlığından dolayı fiyatı oldukça düşük.

Firma, toplam 100 milyon arzı bulunan TRUMP jetonuna özel bir parantez açarak, 7 gün içerisinde 145.000 dolar işlem hacmine ulaştığını belirtiyor. 271 yatırımcısı bulunan bu coinin büyük risk taşıdığını bildirdi.

En Son Yazılar

FED Başkanı Powell, Stablecoin’ler Hakkında Konuştu!

ABD Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell, son dakikalarda kripto para sektörünün ana gündem maddelerinden…

14.02.2024 - 16:45

Bitcoin Borsası Binance’den, Vadeli Chainlink (LINK) Hamlesi Geldi!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kısa bir süre önce yeni…

14.02.2024 - 15:27

Bitcoin Analisti Martinez, Binance’deki Bu Altcoin’de Sert Yükseliş Bekliyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yukarı yönlü hareketlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

14.02.2024 - 14:16

SON DAKİKA: Dev Bitcoin Borsası, Starknet’i (STRK) Listeleyecek!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası OKX, airdrop kampanyasıyla gündem olan Starknet…

14.02.2024 - 13:02

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Sert Yükseliyor! Sebebi Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni güne fazlasıyla iyi başladı. Dün itibariyle ABD enflasyon…

14.02.2024 - 12:26

Akıllı Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

14.02.2024 - 11:45