Haberler

BENQI Finance (QI) Metaverse Katıldı, Fiyat Coştu!

Akıllı sözleşme platformu Avalanche (AVAX) blok zincirinde oluşturulan, merkezi olmayan likidite piyasası protokolü Benqı Finance (QI), resmi web sitesinden yaptığı açıklamada metaverse’ye katıldığını duyurdu.

Açıklamanın ardından QI fiyatında sert yükseliş olduğu görülüyor. Resmi duyuru ile %20’ninn üzerinde artış yaşayan QI, yayın saati itibari ile 0.2558 dolar seviyesinde el değiştirmekte.

Imperium Ortaklığı Metaverse’i Getirdi

Benqi Finance yakın zamanda Avalanche’nin ilk AA GameFi metaverse projesi, Imperium Empires ortaklığı neticesinde metaverse’ye katıldığını duyurdu.

Imperium Empires dünyanın ilk AAA GameFi 2.0 projesi olarak sektörde ön plana çıkıyor. Bu işbirliği neticesinde iki Avalanche tabanlı protokolün metaverse alanında devrim yapması bekleniyor.

Kripto para sektörünün kendi içerisindeki sektör döngüsü ve popülerliği sürekli olarak yükselerek devam ediyor. Merkeziyetsiz finans sisteminin (DeFi) getirdiği yeniliklerin farkına varan kurumsal firmaların kripto para protokolleri ile iş birliğine gitmesi sonucu ETH, SOL, AVAX ve LUNA gibi projelerde büyük fiyat hareketleri görüldü ve görülmeye devam ediyor.

DeFi akımının hemen peşinden değiştirilemez tokenler (NFT) furyası başladı ve popüler olarak yıldızı parlamaya devam etmekte. NFT çılgınlığı henüz bitmemişti ki sosyal medya devi Facebook (META), sönük kalmış ama var olan bir kavramın gün yüzüne çıkmasına neden oldu.

Facebook (META) metaverse sektörüne girdiğini açıklamış ve bu sektörün ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmak için 17 yıllık kurumsal ismini dahi bu sektörle bağlantılı olması için değiştirme kararı aldığını belirtmişti.

Bu büyük adımdan sonra metaverse projelerinin muhteşem yükselişi başladı ve bir çok kurumsal firmanın bu alana akın etmesine neden oldu.

Metaverse porojelerinden MANA, SAND ve AXS’in kısa sürede rekor fiyat artışları bir çok kripto protokolünün de bu sektöre yönelmesine sebep oldu. Metaverse’ye katılan protokollerden biri de Benqi Finance (QI) oldu.

En Son Yazılar

Borsalara Yüklü Tether (USDT) Girişleri Oluyor! Bitcoin ve Altcoin mi Satın Alacaklar?

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) her ne…

30.01.2024 - 12:05

BNB Chain, 2024’te Yapay Zeka ve Web3 Gelişimini Hızlandırmak İçin Web3 Sektör Liderleriyle Bir Araya Geliyor

Dünyanın en büyük akıllı sözleşme blokzincirini içeren topluluk odaklı blokzincir ekosistemi BNB Chain, bugün yapay…

30.01.2024 - 11:46

SICAK GELİŞME: OKX Bu Meme Coin’i Vadeli ve Marjinden Delist Ediyor!

Dev kripto para borsası OKX, son dönemlerde aldığı kararlar ile dikkat çekiyor. Başarılı borsa geçtiğimiz…

30.01.2024 - 11:26

Binance’deki Bu Altcoin’in Ekibi, Kendi Ürününü Dumpladı! İşte Detaylar…

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir proje olan Storj (STORJ), son saatlerde kritik hareketler…

30.01.2024 - 11:05

Haftanın İlk Gününde, Bitcoin Yükselişe Geçti! İşte En Çok Kazandıran Altcoin’ler…

Kripto para sektöründe haftanın ilk günü özelinde yukarı yönlü hareketlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto…

30.01.2024 - 00:44

Borç Alıp Ethereum’a Long Açan Balina, Zararına ETH Pozisyonunu Kapattı!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

29.01.2024 - 23:35