Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX) Ağındaki Wonderland (TIME), Dolandırıcı Olabilir!

Kripto para piyasası genel olarak düşüş moduna girmiş olsa da dolandırıcılar ellerini boş tutmuyor ve her fırsatta dolandırmaya devam ediyor. Bu sefer söz konusu iddia ile anılan proje ise Avalanche ağındaki Wonderland (TIME) oldu.

Avalanche Ağındaki TIME’ın Kurucusu, Şüphelerin Odağında

Kasım 2021’den beri değerinin %90’ını kaybeden proje şimdi içeriden bir dolandırıcılık olayı ile anılıyor. Avalanche ağındaki kripto para birimi, kısa süre içerisinde 10.000 dolar seviyesine kadar ulaşarak rekor kırdı.

10.000 dolardan sonra başlayan düşüş trendi ise fiyatı 406 dolar seviyesine kadar çekti. TIME, an itibarıyla ise 387 dolardan işlem görüyor ve 24 saat içerisinde %33, 30 gün içerisinde %90 düşüş yaşamış durumda.

Twitter’da bulduklarını açıklayan bir kişi ise Wonderland’ın CFO’su olarak bilinen 0xSifu aynı zamanda QuadrigaCX kripto para borsasının da kurucu ortağı olduğunu ortaya koydu. Kanada merkezli kripto para borsasının kurucu ortağı Michael Patryn, borsanın sabıkalı geçmişi nedeniyle de okları üzerine çekti.

Ontario Menkul Kıymet Komisyonu ise QuadrigaCX kripto para borsasının “dolandırıcılık” üzerine kurulu olduğunu daha önce raporlamıştı. Kripto para borsası ve kurucuları, müşterilerin fonlarını kendi istekleri doğrultusunda kullanmaktan suçlu bulunmuş ve sonra CEO hayatını kaybedince fonlar kilitli kalmıştı.

Anonim araştırmacı Zachxbt.eth, Wonderland projesinin kurucusu Daniele Sestagalli ile olan bir konuşmanın ekran görüntülerini paylaştı.

Patryn’in söz konusu borsanın kurucularından olmanın yanı sıra “kimlik hırsızlığı çetesi” olarak da bilinen “Shadowcrew” ile bağlantılı olduğu belirtiliyor. Patryn daha önce bu yasadışı örgüt nedeniyle hüküm de giymiş.

Bunların üzerine bir de TIME’ın yaşadığı sert ve beklenmeyen düşüş eklenince bütün oklar söz konusu kurucu ortağa yöneltildi. Patryn ise henüz konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda 48 Bin Dolara Ulaştı! Altcoin’lerde Son Durum Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son dakikalarda yukarı yönlü hareketler sergilemeye başladı. Bitcoin'de (BTC)…

11.02.2024 - 00:17

DİKKAT: Ethereum Kurucu Ortağı, ETH Satışı Yaptı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), an itibariyle 2.493 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Halen…

10.02.2024 - 22:42

Dev Kripto Balinaları, Hafta Sonu Binance’de Listeli Bu 2 Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe beklendiği gibi yine durgun bir hafta sonu yaşanıyor. Son günlerdeki sert yükselişlerin…

10.02.2024 - 20:50

Robert Kiyosaki: Aptal Olma, Bitcoin (BTC) ve Bu 2 Ürünü Topla!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

10.02.2024 - 19:09

Popüler Analist: Bitcoin (BTC) Halving Öncesi Bu Seviyeye Ulaşabilir!

Kripto para sektöründe hafta sonu her ne kadar durgun geçiyor olsa da, geçtiğimiz günlerde lider…

10.02.2024 - 17:36

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

10.02.2024 - 15:20