Haberler

ABD’de Bitcoin ve Kripto Paraları İlgilendiren Toplantı Tarihi Belli Oldu!

Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasının yakından takip ettiği ülke, tartışmasız ABD olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısı ile ABD’de ekonomi ve maliye üzerine yapılan toplantılar, Bitcoin fiyatını ve kripto para piyasasının yönünü doğrudan etkilemekte.

Bugün yapılacak olan FED toplantısının, Bitcoin ve kripto para piyasasını nasıl etkileyeceği merak konusu olurken, Temsilciler Meclisi özellikle stablecoin’lerin geleceğini tartışmak için 8 Şubat tarihinde çevrimiçi bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Temsiler Meclisi Stablecoin’ler İçin Toplanacak

Bitcoin ve kripto para düzenlemesi konusunda hummalı bir çalışma yürüten ABD regülatörleri, kripto para birimlerine yönelik yeni bir toplantının tarihini açıkladı.

Başkan Maxine Waters’ın 25 Ocak tarihinde yapmış olduğu duyuruya göre Mali Hizmetler Komitesi 8 Şubat tarihinde ”Dijital Varlıklar ve Finansın Geleceği: Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Raporu” başlıklı çevrimiçi bir toplantı düzenleneceği belirtildi.

Başkan Maxine Waters’ın duyurmuş olduğu toplantıya ilişkin, katılımcı bilgisi henüz paylaşılmadı. Bununla birlikte, toplantıda ele alınacak konunun Hazine Bakanı Janet Yellen başkanlığında ve kasım ayında Kongre’ye rapor edilen stablecoin’lerin ihracı olacağı düşünülüyor.

ABD regülatörlerinin Bitcoin ve kripto para birimlerine yönelik sert tutumu bir çok ABD’li senatör tarafından eleştiri konusu olmakta.

Kripto para yanlısı senatörler, SEC yönetimine ve Temsilciler Meclisine sürekli olarak çağrıda bulunarak, kripto para endüstrisinin fırsat olduğunu belirtiyor. Bu nedenle yıkıcı değil yapıcı eylemlerde bulunulması gerektiği vurgulanmakta.

En Son Yazılar

Ali Martinez, Dogecoin’in (DOGE) Ne Zaman Dev Yükselişler Yaşayabileceğini Açıkladı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir altcoin olan Dogecoin (DOGE), halen beklenen yükselişleri yaşayamadı.…

26.02.2024 - 14:22

OKX, Bitcoin, ETH, USDT ve USDC Rezervlerini Paylaştı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi OKX, bugün itibariyle rezerv…

26.02.2024 - 14:03

SICAK GELİŞME: Bu Kripto Balinası Yine Ethereum’a (ETH) Yatırım Yaptı! Miktarı Ne?

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), dün yaşadığı yükselişler ile birlikte tüm yatırımcıların dikkatini…

26.02.2024 - 11:56

190 Bin Bitcoin (BTC) Tutan MicroStrategy Hacklendi! İşte Ayrıntılar..

Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) en büyük destekçilerinden bir tanesi olan MicroStrategy, birçok defa…

26.02.2024 - 11:14

İşte Ethereum’un (ETH) Yükseldiği Hafta Uçuşa Geçen Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Bu haftaya lider altcoin Ethereum'un (ETH) yükselişleri…

25.02.2024 - 23:55

Bitcoin ve ETH’de Haftalık Kapanışa Saatler Kaldı! Son Durum Ne?

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle genel olarak kripto…

25.02.2024 - 23:25