Bitcoin (BTC)

ABD Karıştı, Bitcoin 37.000 Doları Aştı! – Bitcoin Fiyatı ABD’deki Gelişmelerden Nasıl Etkilenecek?

ABD, dün Türkiye saatiyle akşam saatlerinde ‘yangın yerine’ döndü. Amerikan yetkililer arka arkaya açıklamalar yaptılar ve ABD’nin müttefiki çok sayıda ülke ABD’de daha önce görülmemiş ölçekte olan ‘kalkışma‘ sonrası ABD Kongresi dahil birçok binaya sivil Amerikalılar girdi.

Bu olaylar sırasında bir kadının vurularak öldürüldüğü belirtilirken, eylemciler ABD Kongresi binasında eşyaları tahrip ettiler.

Dolar kuru TSI gece saatlerinde düşüşe geçerken, Bitcoin fiyatı ise tarihi rekorunu bir kez daha tazeledi. Washington’dan gelen son dakika haberleri sonrasında 37.000 dolar sınırını aşan Bitcoin fiyatı, 37.800 dolara yükselerek tarihinde gördüğü en yüksek seviyeye yükseldi.

Washington’da Durum Sakinleşti – Bitcoin’e Ne Olacak?

ABD tarihinin en kötü günleri arasına 6 Ocak tarihi bir gün olarak geçti. Washington dahil birçok eyalette güvenlik seviyesi en üst düzeye arttırılırken, AB’nin en güçlü iki üyesi konumunda kabul edilen Fransa ve Almanya’dan yapılan açıklamalarda “Demokrasiye yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz” açıklaması yapıldı.

Bu gelişmeler dışında, ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve Başkan Trump’ın, ABD Başkanı Joe Biden’ın “derhal evlerine dönmesi çağrısında bulun” sözlerinden hemen sonra eylemcilere “derhal evinize dönün, huzur içerisinde evlerinize dönün” açıklaması kalkışmayı durdurdu.

Bitcoin tüm bunlar olup biterken gece geç saatlerde 37.800 dolara kadar ulaşırken, ardından 37.300 dolar sınırına kadar geriledi.

Bu gelişmelerden sonra çok sayıda yatırımcı “Bitcoin fiyatı bu gelişmelerden nasıl etkilenecek?” sorusunu merak etmeye ve bu sorunun yanıtını aramaya başladı.

Bitcoin Fiyatının Pozitif Durumunu Koruması Bekleniyor

Analistler, 35.000 dolar direncini kısa süre önce kıran Bitcoin’in ABD’de yaşanan kargaşa dışında zaten yükseliş eğiliminin olduğu bir dönemde olduğunu hatırlattı. ABD’li analistler, “Bitcoin fiyatı ABD’de görülen yeni kalkışma gelişmelerinden etkilenmiş olabilir, ancak bu tek neden değil, Bitcoin zaten yükseliş döneminde” açıklamasında bulundular.

Çok sayıda analist 40.000 dolar ve 42.000 dolar beklentisinin bulunduğu bu dönemde yatırımcıların satış yapmadığını belirterek “Bitcoin yatırımcıları satış yapmadığı ve yeni yatırımcı girişinde artış görüldüğü için piyasada rekor gelişmeleri görülmeye devam ediliyor. Yakın zamanda benzer gelişmeler görmeye devam edebiliriz” mesajını paylaştılar.

*Bu içerik Kriptopiyasasi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir. ABD’de yaşanan gelişmeler ve açıklamalar güvenilir kaynaklardan doğrulanmıştır.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04