Haberler

ABD Bitcoin’i Yasaklayacak Mı? En Yetkili İsim Konuştu

Kripto para birimlerinin yasaklanması söz konusu olduğu zaman akla hiçbir zaman Afrika ülkeleri veya farklı kıtadan farklı ülkeler gelmez. Akla gelen ilk ülke her zaman ABD olmakta ve ABD’nin kripto para yasakları uygulayıp uygulamayacağı konusunda farklı görüşler ortaya atılmakta.

ABD’de son günlerde bazı siyasilerin sunduğu taslak yasa tasarısında CBDC ile ilgili bazı kısıtlamalar istemeleri ve buna karşı bazı tepkilerin ortaya çıkması bu dönemde “kripto para birimleri yasaklanacak mı?” tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Kimi yatırımcılar kripto para birimlerinin yasaklanıp yasaklanmayacağı hakkında olumlu düşündüğünü belirtti, kimi yatırımcılar ise kripto para birimlerinin yasaklanmasının önünde hiçbir engel olmayacağını düşündüklerini belirtti.

OCC’den Yasak Açıklaması

Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Başkanı Brian Brooks, ABD’nin kripto para birimlerini yasaklamak gibi bir isteğinin bulunmadığını, tam tersine kripto para birimlerini küresel finans ve bankacılık sistemi ile uyumlu hale getirmek için büyük çaba harcadığını açıkladı.

Başkan Brooks, kripto para birimleri ile ilgili sorunların çözülerek sisteme entegre edilmesi halinde herhangi bir yasak uygulamanın doğru olmayacağı gibi bu yönde herhangi bir isteklerinin de olmadığını belirtti.

Trump Sonrasında Kripto Paralarla İlgili İyi Haberler Artacak!

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevinin bitmesinden ardından kripto para birimleri ile ilgili çok iyi haberler duyulacağını ancak bunların neler olduğunu açıklamayacak olduğunu belirten Brooks’un bu açıklamaları yeni ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto para birimleri ile ilgili yasal düzenlemeler yapıp yapmayacağı sorusunu yeniden gündeme getirdi.

ABD Başkanı Trump, kripto para birimlerinin düzenlenmesi yönünde bazı adımlar atmış olsa da direkt olarak bu adımlar kripto paralarla ilgili değildi. Daha çok kripto para birimi türev borsalarına yönelik adımlardı ve yeterli olmadı.

Başkan Biden’ın döneminde ise kripto para birimlerinin düzenlenmesi yönünde beklentiler bu dönemde oldukça fazla arttı. Yatırımcılar, ABD’nin kripto paraları düzenlemesi durumunda sonucun çok iyi olabileceğini ve 20 bin dolar rekorunun üzerinde daha yüksek rekorlar kırılabileceğini düşünüyorlar.

Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) Başkanı Brian Brooks, ayrıca açıklamalarında kripto para birimi piyasası ile ilgili “orası tehlikeli bir dünya” açıklamasında bulundu. Brooks, açıklamasında “kimse iletim ve ödeme teknolojilerini yasaklamayacak! Kimse Bitcoin’i yasaklamayacak!” dedi.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04