Altcoin2021 Yılında Takip Edilmesi Tavsiye Edilen Altcoinler Karşınızda!

2021 Yılında Takip Edilmesi Tavsiye Edilen Altcoinler Karşınızda!

Capital.com'un yayınladığı listede bakın hangi kripto paralar var...

Takip et blank

2019 yılı sonunda dünya ülkelerinde görülmeye başlanan ve 2020 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde de etkisi hızla hissedilen salgının, yaşantımızı keskin bir şekilde olumsuzluğa götürdüğü bir gerçek.

Covid’in getireceği zararların, asıl önümüzdeki yıllarda hissedileceği ve muhtemelen daha yeni başlayan bir ekonomik çöküşe doğru gideceğimiz değerlendirmelerine kamuoyunda sıklıkla rastlıyoruz. Salgının ortasında kripto para sektörü ise diğer sektörlerin aksine tarihinin en iyi zamanlarını geçiriyor.

Kripto para yatırımcılarının dikkati genel olarak her zaman Bitcoin’de olsa da daha düşük fiyatlı ve gelecekte parlayacak diğer kripto paraları arayıp portföylerine eklemek isteyenlerin sayısı da az değil. Buna yönelik kitleyi dikkate alan platform Capital.com, 2021 yılı içerisinde takip edilmesi gereken altcoinler listesi sıraladı.

Capital.com’un listesinde yer alan kripto para birimleri şu şekilde:

Ethereum (ETH)

Kripto para dünyasına kazandırıldığı ilk günden beri kripto sektörünün en büyük ikinci kripto para birimi olmuştur. Bundan dolayı yatırım gerçekleştirmek isteyen biri, altcoin listesi oluşturacak ise Ethereum’dan başlaması verimli bir adım olacaktır.

ETH, söz konusu olduğunda neredeyse bir numaralı kripto para birimi Bitcoin kadar bir büyüklüğe sahip olduğu için herkes tarafından bilinir. Ethereum 2.0 güncellemesi ile ETH’nin değerinin daha fazla artacağı tahmin ediliyor. Bu yılın başından beri %200’den fazla değer kazanan ETH yazım sırasında 2447 dolarlık fiyat ile işlem görüyor.

Cardano (ADA)

2021 yılında yatırım yapılabilecek beş altcoin sıralamasında Ethereum’un baş rakiplerinden olan Cardano’da (ADA) var. Cardano uzun zamandır uykuda gibi görünen bir kripto para birimi olsa da ADA ve geliştiricilerini az çok bilenler, projenin içerisinde bulunan ekibin blok zincirinde devrim oluşturabilecek ve onu teknolojik bir sanat eserine dönüştürebilecek yeni güncellemeler üzerinde çalıştığını biliyorlar.

Cardano, yarı bitmiş bir ürünü piyasaya sürmek ve ardından sorunları çözmek için yıllar harcamak yerine işleri yavaşça yapıp kapsamlı işler çıkarmayı amaçlıyor. Yakın zamanda Cardano yöneticileri tarafından yayınlanan güncellemeler ile Cardano, fiyat ve sıralamada yükselmeye başladı. ADA güncel olarak 1,47 dolarlık fiyat ile işlem görüyor.

Binance Coin (BNB)

BNB, Binance borsasının kripto para birimidir. Dünyadaki yan kuruluş borsalarını, Binance Launchpad gibi çeşitli platformları ve daha fazlasını içeren tüm ekosistemi için yakıt görevi görmektedir. Binance Coin, son 12 ay içerisinde 30 dolardan 630 dolarında üstünde  inanılmaz fiyat artışları gördü. Yalnızca geçen hafta içinde yüzde 42 değer kazandı.

BNB, Binance ile birlikte büyüyor ve borsa, ikinci blok zinciri Binance Smart Chain’i başlattığından beri BNB, DeFi ekosisteminde de büyük bir kullanım elde etti. Binance Coin güncel olarak piyasalarda 550 dolarlık fiyat bandında işlem görmekte.

Uniswap (UNI)

Dünyanın en büyük merkezi olmayan borsası olan Uniswap’in UNI’si, piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para birimi listesine ulaşan ilk yerel DeFi tokeni olarak biliniyor. Şu anda 37 dolarlık bir fiyat ve 19,7 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile sekizinci en büyük kripto para birimi olarak karşımızda. UNI, son 24 saat içerisinde yüzde 10 değerinde bir büyüme yaşadı.

Dogecoin (DOGE)

Listede, 2013 yılında kendini çok fazla ciddiye alan kripto para dünyası ile dalga geçmek amacıyla kurulan Dogecoin’de yer alıyor. Kurulduğu ve piyasada yer aldığı yıllarda teknoloji meraklıları ve siber suçlular tarafından kullanımı çok fazla tercih edildi.

Muhtemelen DOGE’yi ortaya çıkaranlar bile bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemişlerdir. Dogecoin, yıllarca kripto para piyasalarında tutunmayı başardı ve 2021 yılının başında patlama yaşadı. Bu patlamanın asıl sebebi ise herkesin yakından tanıdığı Tesla Motors ve SpaceX’in sahibi Elon Musk.

Musk’ın kripto para piyasasına dahil olması ve sürekli DOGE ile ilgili tweet atması DOGE’nin zirve yolculuğunun baş sebebi oldu. Dogecoin güncel olarak 0,12 dolarlık fiyat ile işlem görüyor.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

İşte Ethereum Kurucusu Buterin’in Övgüyle Bahsettiği 12 Kripto Projesi!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son süreçte yaptığı paylaşımlarla gündeme geliyor. Buterin'in blog veya sosyal medya hesaplarından paylaştığı gönderilerinde...

Robert Kiyosaki: Aptal Olma, Bitcoin (BTC) ve Bu 2 Ürünü Topla!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı Robert Kiyosaki, geleneksel finans piyasalarının ve kripto para sektörünün...

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı adımlarla dikkat çekiyor. HTX borsasının başkanı Sun, yaklaşık 30...

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkiliyor. Balinaların satın alım yaptığı projeler, boğa dönemlerinde...

Kripto Balinaları Bitcoin Yükselirken Binance’de Listeli Bu Altcoin’leri Topluyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu özelinde yükselişlerin yaşandığı görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) sert artışları, diğer kripto varlıkların da kademe kademe değer...

SON DAKİKA: Elon Musk Köpekli Tweet Attı, Bu Altcoin 480 Kat Yükseldi!

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz dakikalarda resmi X/Twitter hesabı üzerinden bir tweet paylaştı. Elon Musk'ın son paylaşımı kripto para sektörünün gündemine...