Ethereum (ETH)

Yükseliş Sırası Ethereum’da mı? Uzmanlar ETH’de Ne Bekliyor?

Kripto para piyasası için haftalardır devam eden yangınlar sonunda bitmiş ve piyasa yeniden yeşillenmiş gibi gözüküyor. Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 7 gün içerisinde %24 yükseliş elde etmesi, piyasanın geneline etki etti ve şu an altcoinler canlanmaya başladı.

Ethereum İçin Yatırımcıların Beklentisi Ne?

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum da yeniden 2.300 doların üzerine net bir çıkış yaptı. ETH, 2.400 dolar direncini kırdı ve an itibarıyla 2.500 doları zorluyor. Peki analistlerin ETH için beklentileri ve yorumları tam olarak hangi yönde? Özellikle önümüzdeki günlerde EIP-1559’u ve London hard forkunu tamamlaması beklenen Ethereum ağının büyük bir patlama yaşadığı görülebilir.

Uzmanların ve piyasanın genelinin ETH hakkındaki düşüncesini görmek için ise opsiyon kontratlarına bakmak yeterli olabilir. 3 aylık vadeli işlemlere ve opsiyon kontratlarına bakıldığında, bunun %6 ila %14 arasında yıllık prime sahip olduğu görülmekte ki bu genel olarak iyiye işaret ve yatırımcıların ilgisinin arttığı anlamına gelmekte.

Vadeli işlem sözleşmelerindeki prim ne zaman eksiye düşerse o zaman tehlikenin başladığı düşünülebilir ancak şu an oranlar %14’e kadar çıkmış durumda. 20 Temmuz tarihinde bu durum yaşanmış ve ETH fiyatı 1.750 dolara kadar çekilmişti.

Opsiyon piyasalarına bakıldığında ise alım emirlerinin arttığı görülmekte. Deribit verilerine göre bunda %25 artış söz konusu ve Skew verileri de 1 aylık Ether opsiyonlarında %25 artış gösteriyor.  Bu da önümüzdeki ayın ETH için hem teknik hem temel açıdan yeşil geçebileceğini düşündürmekte. 1 aylık opsiyon kontratlarının yığıldığı fiyat noktası ise 3.000 dolar. 

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07