Altın

Yeni Haftaya Bitcoin (BTC) Düşüş İle Başladı! Peki Ya Dolar ve Altın?

Finans piyasalarında yeni hafta hareketli başlamışa benziyor. Lider kripto para birimi Bitcoin ve Avrupa borsaları şimdilik düşüş yaşamakta. Riskli varlıkların düşüş yaşadığı günde ABD dolarının ise yükseliş yaşadığı gözlenmekte.

Bugün itibariyle 24 bin dolar desteğinde tutunmaya çalışan Bitcoin, ilerleyen saatlerde bu destek seviyesini kaybetmesiyle birlikte çok daha sert düşüşler yaşayabilir.

Kritik seviyelerde akümüle olmaya devam eden BTC, boğaların tekrardan sektörün kontrolünü eline geçiremediği sürece satıcı baskısı ile karşı karşıya kalacak gibi duruyor.

ABD Dolarında Bu Hafta Neler Yaşanabilir!

ABD dolar endeksi enflasyon oranlarının düşüşü ile birlikte değer kaybetmeye başladı. Her ne kadar DXY düşüş yaşıyor olsa da, Türk lirası grafiğinde bu düşüşler görülememekte.

18 Türk lirası seviyesini zorlayan ABD doları, bu direnç noktasını aşması halinde volatil yükselişler yaşayacağı tahmin ediliyor.

Her ne kadar ABD doları direnç zorluyor olsa da, tepe seviyede yaşanan bu akümülasyon geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşlere benzer bir çöküşün meydana gelmesini sağlayabilir.

Gram Altın İçin Son Durum Ne?

Gram altının da bugün itibariyle borsalar ve kripto para birimleri gibi değer kaybettiği dikkat çekmekte. Bitcoin 25 bin dolar direncinden reddedilirken, gram altında 1040 Türk lirası direncinden reddedildi.

İlerleyen günlerde ABD dolar endeksinde düşüşlerin gelmesi ise gram altın, Bitcoin ve borsaların yukarı yönlü yeni bir trend başlatmasını sağlayabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34