Bitcoin (BTC)

Yatırımcılar Tedirgin: Bitcoin’deki (BTC) Yükselişler Sahte mi?

2023 yılı kripto para sektörü için fazlasıyla iyi başladı. Dip noktadan kabaca yüzde 50 oranında değer kazanan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), altcoin‘lerin de tekrardan hareketlenmesini sağlamış durumda.

Her ne kadar Bitcoin çok ciddi miktarda yükseliş yaşamış olsa da, halen BTC kadar dahi yükseliş yaşayamamış altcoin’ler bulunmakta. Altcoin’lerin yükseliş yaşayamamış olmasının 2 adet nedeni bulunmakta.

Teknik anlamda baktığımızda Bitcoin dominans tablosunun yükselişlerine devam etmesi haliyle altcoin’leri baskıladı ve piyasanın toplu bir şekilde değer kazanmasını engelledi.

Temel anlamda incelediğimizde ise kripto para yatırımcıları 2022 yılında yaşadıklarının ardından Bitcoin ve altcoin’lerdeki yükselişlere inanmıyor. Bu yükseliş trendinin sahte olduğunun düşünen yatırımcılar, ilerleyen süreçte BTC’nin yeni dip seviyelere ulaşmasını beklemekte.

Wall Street’in Market Döngüsünü incelediğimizde bu evrenin “disbelief” olarak tanımlandığı görülmekte. Şuan itibariyle kripto para yatırımcıları üzerinde bir inançsızlık hakim.

Yatırımcıların birçoğu bu yükselişlerin bir rahatlama rallisi olduğunu ve ilerleyen aylarda BTC’nin 15.400 dolar dip seviyesinin altına sarkacağına inanmakta.

Wall Street’in Market Döngüsüne baktığımızda ise şuan itibariyle kripto para sektöründe ve ABD borsalarında düşüş trendi sona ermiş durumda. Bitcoin’in tarihsel döngüsünü incelediğimizde de bu düşüş trendinin sona ermiş olma ihtimali kuvvetlenmekte.

Her ne kadar ilerleyen süreçte Bitcoin’de 18 bin – 20 bin dolar seviyelerine kadar bir düzeltme yaşanabilecek olsa da, BTC’nin 15.400 dolar seviyesinde bu ayı sezonunu sonlandırdığı tahmin edilmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51