Haberler

Yaklaşık 700.000 TL Değerinde Kripto Para Dolandırıcılığı

Birleşik Krallık’ta günlük haberler yayınlayan The Telegraph’ın bu sabah yayınladığı habere göre, İngiltere’de yaşlı bir kadın kripto para dolandırıcılarının kurbanı oldu. Mağduriyetin 67.000 Pound yani yaklaşık 700.000 TL değerinde olduğu belirtiliyor.

Kripto Para İle Para Kazanmak İstedi Ama…

Yaşlı kadın, bir haber kanalı olan BBC’de yayınlanan “Dragon’s Den” adlı programda Bitcoin ile ilgili bir bölümü izledikten sonra kripto paralar ile para kazanma kararı aldı. 72 yaşındaki kurban, torunlarını özel bir okula gönderebilmek ve elinde bulunan potansiyel getirilerini kripto üzerinden değerlendirmeyi amaçlarken başına gelmedik olay kalmadı.

Parasına para katmak isteyen kadın, sonradan dolandırıcı olduğu ortaya çıkan Extrick’e yatırım yapmak için 42.000 Sterlini Barclays bankasından çekti. Barclays çalışanları bu yatırımın şüpheli olduğu hakkında kadını uyarırken büyükanne bu tavsiyelere kulak asmadı. Extick çalışanlarının çok ikna edici konuştuğunu belirten yaşlı kadın, yatırımlarının yukarı doğru hareketlerini görünce sisteme daha çok güvendi.

Yatırıma başlamasının üzerinden birkaç ay geçtikten sonra parasını çekmek için hesabına bakan kadın, hesabındaki paranın buharlaştığını ve geriye sadece 91 sterlini kaldığını gördüğünde şok geçirdi.

İkinci Darbe

Yaşlı kadının mağduriyeti sadece Extrick tarafından dolandırılmasıyla bitmedi. İngiltere’nin Mali Tutum Otoritesi (FCA) tarafından gönderildiğini ve müfettiş olduğunu söyleyen bir dolandırıcı, yardım amacıyla gönderildiğini söyleyerek yaşlı kadınla irtibata geçti. Bir soruşturma memuru gibi davranan dolandırıcı, birkaç aya e-posta ile haberleştikten sonra kaybedilen miktarı alabilmek için 25.000 Sterlin istedi. Kaptırdığı yatırımın bir miktarını geri almak umuduyla dolandırıcının isteğini yerine getiren yaşlı kadın kalan parasından da oldu.

En Son Yazılar

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsası UpBit, paylaştığı altcoin listeleme hamleleri ile gündeme…

07.02.2024 - 16:44

SON DAKİKA: Abu Dabi Global Market, Solana (SOL) Vakfı ile İşbirliği İmzaladı!

Son dakikalarda Reuters'in paylaştığı bilgilere göre Abu Dabi Global Market (ADGM), Solana (SOL) Vakfı ile…

07.02.2024 - 15:26

Bu Popüler Altcoin, 2 Arap Şirketiyle Ortaklık Kurdu! İşte Detaylar..

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Alchemy Pay (ACH), bugün itibariyle yeni…

07.02.2024 - 15:17

Binance, Bitcoin, ETH, USDT ve BNB Rezerv Raporunu Açıkladı! Tehlike Var mı?

Birkaç yıl önce FTX borsasının iflası sonrasında kripto para borsaları şeffaflığı artırmak için rezervlerini kullanıcılarla…

07.02.2024 - 14:48

SICAK GELİŞME: Binance’deki Bu Altcoin, Yakında Birden Fazla Ortaklık Açıklayacağını Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir proje olan LeverFi…

07.02.2024 - 14:18

Bitcoin’deki Düşüşü Doğru Bilen Matrixport Analisti, Yeni BTC Tahminini Paylaştı!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin yaşandığı görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) satış…

07.02.2024 - 14:04