Ripple (XRP)

XRP’yi (XRP) Dava Eden SEC Eski Başkanından Yeni Açıklama!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski başkanı Jay Clayton, büyük ihtimalle kripto para sektörünün en tanınan isimlerinden birisi konumunda. SEC eski başkanı Jay Clayton, XRP’ye ve Ripple’a açtığı davadan sonra kripto para sektöründen çok fazla eleştiri alsa da, kendisinin kripto paralara inanmaya devam ettiğini vurgulamakta.

Clayton, 2017 yılında Donald Trump tarafından seçilip 3 yıl boyunca SEC Başkanı olarak çalıştı ve 2020 sonunda dava açmadan hemen önce görevini bıraktı. Kripto para düşmanı olduğu sanılan Clayton, yapıtğı son açıklamada ise bunun doğru olmadığını ortaya koydu.

SEC Başkanından Yeni Açıklama

Clayton, yaptığı son açıklamasında ve paylaştığı tweetinde, bu teknolojiye gerçek anlamda inandığını ifade etti. Finansal sistemlerin bu verimlilikten ve teknolojiden faydalandığını ifade eden Clayton, tokenleştirmenin de faydalı olduğunu ima etti. Clayton, canlı yayında yaptığı açıklamalarında da aslında bir kişiye net mesaj vermiş oldu.

SEC’nin şimdiki başkanı Gary Gensler, kripto para birimlerinin ciddi anlamda regüle edilmesi gerektiğini vurgulayarak oldukça olumsuz bir tablo çizdi. Clayton ise şimdi yaptığı bu açıklamalar ile aslında kendisinin “farklı” bir başkan olmaya çalıştığını gösteriyor.

Clayton’ın “tokenleştirme” olarak vurgu yaptığı değişimin de temel olarak Ethereum ağı üzerinden gittiği biliniyor. SEC’nin zamanında Ethereum’u menkul kıymet olarak kabul etmeyip, XRP’ye bu kapsamda dava açmasıyla yapılan son açıklamalarında üstüne tam olarak tüy dikti. SEC Başkanı bu açıklaması ile şimdi XRP yatırımcıları tarafından daha sert eleştirilmekte.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05