Ripple (XRP)

XRP’den Sonra Dava Edilme Sırası XLM’de mi?

Bir zamanlar toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi sıralamasına kadar bile yükselen XRP, artık yavaş yavaş alt sıralara yerleşti. XRP’nin böylesine sert bir darbe almasının sebebi ise tahmin edilebileceği gibi menkul kıymet davası oldu.

XRP’den Sonra XLM Tehlikede

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Ripple’a karşı açtığı dava, talep edilen tazminattan çok XRP’yi delist eden borsaların oluşturulduğu etki nedeniyle sert bir düşüşe yol açtı. XRP’nin menkul kıymet olup olmadığı hala bilinmese ve karar verilmemiş olsa da bazı uzmanlar sırada başka kripto paraların olabileceğini düşünüyor.

XRP topluluğunun en önemli isimlerinden birisi olan Leonidas ise sırada XLM’nin olabileceğini vurguladı. Leonidas, Jed McCaleb’in tanık olabileceğini ve bunun aslında durumu değiştirebileceğini vurguladı.

Ünlü isim böyle bir durumda McCaleb’in uzman tanık olarak kimi seçeceğinin önemli olduğunu düşünüyor. Ancak Leonidas’ın değerlendirdiği ihtimaller arasında McCaleb için de kötü bitebilecek bir şey var.

Ripple’ın kurucu ortağı, XRP’nin menkul kıymet olduğunu savunursa bu aslında kendisinin de yasaları çiğneyip lisanssız menkul kıymet satışı yaptığını kabul ettiği anlamına gelecek. Tabii ki böyle bir durumda XRP menkul kıymet ilan edilecek.

XRP’nin kardeşi olarak görülen ve teknik olarak aynı seviyede bulunan XLM ise bu açıklamalar sonrası dava açılacak sıradaki kripto para birimi olabilir. Hadjiloizou bu açıklamasında tamamen ihtimallere değinse de XLM’ye dava açılabilme ihtimali son günlerde sosyal medyada bir hayli popüler.

En Son Yazılar

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22

Bitcoin Borsası Binance’den Bu Altcoin’e Güzel Haber!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto gündemine geliyor. Başarılı borsanın destek verdiği…

31.01.2024 - 13:07

Bitcoin ve Altcoin’lerde Gözler FED Faiz Kararına Çevrildi! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yatırımcıların gözleri ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararına çevrilmiş durumda.…

31.01.2024 - 12:35

Bir Balina PEPE Yatırımlarını Bu Altcoin ile Takas Etti! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük şaka tokenlerinden bir tanesi olan PEPE, geçtiğimiz dönemde dev yükselişler…

31.01.2024 - 12:02