Ripple (XRP)

XRP Kazanı Kaynıyor: Ripple Davası, Fiyatı Nasıl Etkileyecek?

Bir zamanlar toplam piyasa değerine göre en büyük üçüncü kripto para birimi konumundaki XRP,  açılan dava nedeniyle çok zor günler yaşadı. Birçok kripto para borsasından delist edilen ve sonunda 0,17 dolar seviyesine kadar gerileyen XRP, şimdi ise geri dönüş sinyalleri veriyor.

XRP İçin Her Şey Yoluna Giriyor

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında önemli bir gelişme yaşandı. Devam eden davada Ripple CEO’sunun çok önemli bir detayı yeni ortaya attığı ve bununla ilgili mahkemeden talepte bulunduğu ortaya çıktı.

Söz konusu detay ise SEC’nin o zamanki komisyon üyesinin, Ripple CEO’suna XRP’nin menkul kıymet olmadığını vurgulaması. Ripple şu an ikilinin katıldığı toplantının yasal kayıtlarını SEC’den talep etmekte.

10 Şubat tarihinde SEC’inin bu notları teslim etmesi için yasal talepte bulunan Ripple, Yargıç Sarah Netburn’den SEC’nin itirazını reddetmesini istedi.

Eğer Netburn bunu kabul ederse XRP davası ile ilgili çok önemli bir değişim yaşanabilir ve şu an bütün piyasa duruma kilitlendi. XRP fiyatı, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) bile ciddi bir düşüş yaşamasına karşın konumunu korudu ve yükselişe geçti.

XRP, son 1 saat içerisinde %7 yükseliş elde etti ve yeniden 0,80 dolar seviyesini de aştı ve 0.84 dolara çok yaklaştı. Tanınan analist JackTheRippler ise bu olaylar yaşanmadan önce attığı son tweet ile aslında yükseliş beklediğini vurgulamıştı.

İlgili grafiğe bakıldığında XRP’nin büyük bir kırılımın eşiğinde olduğu görülüyor. Aslında teknik analizin yanı sıra, şu an dava göz önüne alındığında temel analiz çok daha önemli. Ripple davası nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın durumun değişecek olması XRP için bir hayli olumlu.

Saatler içerisinde 0,75 dolardan 0,8451 dolara kadar iğne atan XRP, sırada 1 doları hedefliyor.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08