NFT

Xbox CEO’su Spencer, NFT Oyunlarından Uzak Duruyor!

Dünyanın en büyük oyun konsolu üreticilerinden bir tanesi olan XBOX, NFT oyunları hakkında hayli ilginç açıklamalarda bulundu. Microsoft firmasının kurduğu XBOX, şuan oyun sektörünü elinde bulundurmaya devam ediyor.

Bir çok oyun sever ve kripto para yatırımcısının yakın takibinde bulunan NFT oyunlarına XBOX cephesinden ret cevabı geldi. Xbox’ın en yetkili ismi Phil Spencer konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“NFT sektörü ile alakalı söyleyeceğim şey şu ki, çok fazla deney ve spekülasyon yapılıyor. Bugünlerde gördüğüm bazı reklam ögeleri dahi oldukça sömürücü.

Vitrinimizde yer alan ve sömürü üzerinden ilerleyen eserler için de harekete geçeceğiz. Bu tarz atılımların bünyemizde olmasını istemiyoruz.”

NFT oyunları, insanları sömürmek için piyasa sürüldüğünü dile getiren Spencer, böyle oyunların bünyelerinde bulundurmak istemediklerini dile getirdi. Daha çok büyük bütçeli yapımlara yönelene şirket NFT sektörüne sıcak bakmıyor.

NFT oyunlarının ulaştığı kitleyi daha çok kendi büyük bütçeli oyunlarına çekmek isteyen XBOX, oyunların eğlence amaçlarının dışına çıkmamasını istiyor. Bir çok NFT oyununda oluşturulan karakterlerin, eserlerin ve eşyaların yüksek miktarlarda satışı bu oyunları eğlenceli amacından daha çok bir yatırım koluna çeviriyor.

Oyunlarında böyle özelliklerin yer almasını istemeyen şirket, “şuan her şey için çok erken bu sektör yeni yeni büyüyor” dedi.

Bu büyüme karşısında yatırım yapmayı düşünen oyuncu ve yatırımcılar NFT sektörünün ilerleyen günlerde çok daha büyük mecralarda yer almasını bekliyorlar.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14