Bitcoin (BTC)

WSJ: ABD Çalışma Bakanlığı, Enflasyonda Çöküş Bekliyor! Bitcoin Yükselecek mi?

Önümüzdeki hafta itibariyle kripto para yatırımcıları Amerika Birleşik Devletlerine odaklanacak. 12 Temmuz çarşamba günü açıklanacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi, finans piyasalarını derinden etkileyebilir.

Wall Street Journal’ın bugün itibariyle paylaştığı habere göre ABD Çalışma Bakanlığı manşet enflasyonun bu ay itibariyle yüzde 3’e düşmesini bekliyor. Manşet enflasyon geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 4 olarak açıklanmıştı.

ABD Çalışma Bakanlığı ayrıca ABD Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi verisinin yüzde 5,3’ten son 18 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 5’e gerilemesi bekleniyor.

Ekonomistler, fiyat endeksi verilerine bağlı olarak çekirdek enflasyonun önümüzdeki aylarda daha da düşerek yüzde 3,5 ila yüzde 4 arasına ulaşabileceğini düşünüyor.

Çekirdek enflasyon bu yıl inatçı olduğunu kanıtladı. Ancak analistler artık manşet enflasyon ile birlikte çekirdek enflasyon oranlarının da ciddi gerilemeler yaşayabileceğine inanıyor.

ABD’de konut ve kira artışları son dönemde durmuş durumda. Bu artışların durması, çekirdek enflasyona olumlu yansıyabilir.

Bitcoin, ABD Enflasyon Verilerinden Etkilenecek mi?

Şuan itibariyle piyasa gözlemcileri enflasyonun yüzde 4’ten yüzde 3.1’e düşmesini bekliyor. ABD Çalışma Bakanlığı ise yüzde 3’e gerileyeceğini düşünmekte.

Manşet enflasyonun bir anda böyle bir düşüş yaşaması, haliyle lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) volatil yükselişler yaşamasını sağlayabilir gibi gözüküyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00