Haberler

Vladimir Putin, Bitcoin (BTC) ve Kripto Paralara Yeşil Işık Yaktı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın zamanda yaptığı bir toplantıda kripto para birimlerine dair görüşlerini dile getirdi. Kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılabileceğini söyleyen Putin, hiç bir varlık tarafından da desteklemediğinin altını çiziyor.

”Kripto para birimleri şu anda hiç bir varlık tarafından desteklenmese de, ödeme aracı olarak kullanılabilir. Ancak, petrol veya diğer ana akım enerji kaynakları için ödeme yöntemi olarak kullanılması için daha çok erken olduğunu düşünüyorum.”

Vladimir Putin, kripto paraların bir çok yenilikçi teknoloji barındırdığını ve bunların zamanla önemli ölçüde düzene oturacağını inanıyor. Kripto para birimlerinin bir iletişim sağlama aracı olarak kullanılması yönündeki çalışmaların da mümkün olduğunu düşünüyor.

”Kripto para varlıkları bir iletişim sağlayıcısı olabilirler, ancak para transferleri ve ödeme yöntemi olarak ülkelerin kripto varlıkları kabul etmesi için çok erken olabilir.”

Putin, dünya çok hızlı bir şekilde teknolojik, siyasi, politik ve jeopolitik olarak bir değişim yaşıyor. Ülkelerin bu değişen dünya düzeninde ayakta kalabilmesi için fırsatları önceden yakalaması gerekiyor. Kripto para birimleri ve blokchain teknolojisi de bu değişimin bir parçası olduğunu düşünüyor.

Ayrıca Putin, kripto varlıkların yüksek değere sahip olduğunu, fakat petrol ticareti gibi küresel finans sisteminin önde gelen sektörlerinde bir ödeme yöntemi olarak kullanılamayacağı için bir dezavantaja da sahip olduğunu vurguluyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09