Ripple (XRP)

Visa, Ripple’ın (XRP) Müşterisi Olan Kurumu Resmen Satın Aldı

Dünyanın en büyük ödeme kuruluşlarından olan ve milyarlarca dolarlık değeri bulunan Visa, Ripple müşterilerinden olan CurrencyCloud’u resmen satın aldı. Yakın zamanda Visa tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre RippleNet üzerinde hizmet veren sınır ötesi ödeme platformu CurrencyCloud artık Visa iştiraki oldu.

Visa, CurrencyCloud’u Satın Aldı

Ripple’ın RippleNet isimli platformunun 500’den fazla kurumsal kullanıcısı bulunuyor ve bunun aslında Visa ile MasterCard gibi ödeme devlerine rakip olduğu biliniyor. RippleNet’in sınır ötesi ödeme çözümü sayesinde birçok işlem geleneksel bankacılığa kıyasla çok daha hızlı ve inanılmaz ucuz yapılabilmekte. Ripple bu yönüyle ön plana çıkıyor ve Visa’nın şimdi buna üye bir şirketi satın alması dikkatlerden kaçmadı. Ripple şirketinden gelen tüm haberler XRP fiyatını dolaylı olarak etkilediği bilinmekte.

Currencycloud şirketi, bankalara ve finansal teknoloji şirketlerine yardımcı olmak için son teknoloji çözümler sunmakta ve sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmakta. CurrencyCloud’un da yüzlerce bankacılık müşterisi olduğu ve 180 ülkede hizmet verdiği bilinmekte. İki şirket daha önce ortak olarak çalışıyordu ve Visa 700 milyon sterlin değerinde bir ödeme ile şirketi satın aldı.

Visa buna ek olarak daha önce de CurrencyCloud’ın belirli oranda hissesini satın almıştı. Visa’nın üst düzey yöneticisi Colleen Ostrowski konu hakkında yaptığı açıklamada bunun küresel ödeme birimi kapsamında yapılan bir satın alma olduğunu ifade etti. Jed McCaleb’in şirketi Stellar’ın ise Ripple’ın eski ortağı MoneyGram’ı alacağı konuşulmaktaydı ve Visa’dan buna karşı hamle gelmiş olabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14