VanEck’in Yaptığı Bitcoin (BTC) ETF Başvurusunu, SEC Reddetti!

Bitcoin ilk vadeli işlem ETF’si ProShares, SEC tarafından geçtiğimiz ay onaylanmıştı. Daha sonra NewYork borsasında listelenen ProShares ETF’si, kısa sürüde büyük ilgi görmüştü. Bununla beraber, her ETF (borsa yatırım fonu) SEC tarafından onaylanmayabiliyor. Nitekim, mart ayında yapılan Bitcoin spot ETF’si için VanEck’in başvurusu, ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu tarafından 12 Kasım tarihinde reddedildi.

Borsa yatırım fonlarının (ETF) Bitcoin’in benimsenmesine, kolay ve güvenli bir yatırım haline gelmesine ve bir çok yatırımcıyla beraber düzenleyici kuruluşu da memnun etmekte. Bitcoin ETF’leri özellikle ABD ve diğer ülkeler tarafından menkul kıymet statüsünde değerlendirildikten sonra onay verilmesi ve borsalarda işleme açılması, Bitcoin (BTC) fiyatına da büyük etki etmekte. Bu bakımdan, VanEck Bitcoin spot ETF’sinin reddedilmesi, Bitcoin ve kripto piyasasının kaybı olarak değerlendirilmekte.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu spot ETF’nin reddedilmesine sebep olarak, ”dolandırıcı ve manipülatif hareketleri önlemek” ve ayrıca ”yatırımcıları ve ABD federal yasalarına göre kamu çıkarlarını korumak” için istenilen şartların sağlanmadığını dile getiriliyor. SEC’in bu kararında sonra açıklama yapan VanEck yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda CEO’su Jan van Eck, bir takım açıklamalarda bulundu.

”ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun, VanEck’in Bitcoin (BTC) spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetmesini şaşkınlıkla karşılıyorum.SEC’in bu kararı bizde tamamen hayal kırıklığına sebep oldu.

Rededilme sebeplerine baktığımızda sudan sebepler olarak görüyorum. Çünkü, biz başvuruyu tüm yasal prosedürlere uyarak gerçekleştirdik. ETF onaylanana kadar başvurmaya devam edeceğiz.”

En Son Yazılar

Büyük Kripto Yatırımcıları Son Düşüşlerde Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler yeni haftaya her ne kadar iyi başlamış…

05.02.2024 - 21:04

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Coinbase, Helium Mobile (MOBILE) isimli altcoin'i…

05.02.2024 - 20:42

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i 50x Kaldıraçla Vadeli Piyasada Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, bu sabah itibariyle Ronin isimli altcoin'i listeleyeceğini açıklamıştı. Bu duyuru…

05.02.2024 - 19:25

Dev Kripto VC’si, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor! İşte Son Veriler..

Kripto yatırım şirketlerinin hamleleri kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkilemeye devam ediyor. Kripto VC'lerinin satın alım…

05.02.2024 - 18:09

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin Yeni Anlaşmayı Duyurdu, Ani Sıçrama Yaşandı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Ethereum üzerinde çalışan bir alan adı protokolü olan Ethereum Name…

05.02.2024 - 17:04

Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin Fonlarına Akın Ediyor! BTC’de Her Düşüş Bir Fırsat mı?

Kripto para sektöründe her ne kadar spot Bitcoin ETF'lerine yönelik heyecan sona ermiş olsa da,…

05.02.2024 - 16:42