Bitcoin (BTC)

Uzun Vadeli Bitcoin (BTC) Yatırımcıları, Zararına Satış Yapıyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) uzun vadeli yıllık grafiğine bakıldığında, aktif olduğundan bu yana yükseliş yaşadığı görülüyor. Belirli dönemlerde ayı sezonuna giren BTC, bu sezonlarda yaşadığı düşüşler ile birlikte birçok yatırımcının sektörden uzaklaşmasına neden olmakta.

2022 yılında yaşanan ayı sezonuna baktığımızda ise Bitcoin’in zirve seviyesinden yüzde 75 oranında çöküş yaşadığı gözlenmekte.

Birçok kripto para yatırımcısı her ne kadar 2020 yılından bu yana borsalardan BTC’lerini soğuk cüzdanlara aktarıyor olsa da, bazı uzun vadeli yatırımcılar kritik hamleler gerçekleştirmeye başladı.

On-Chain College’nin paylaşımına göre, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları son ayı sezonunda da zararına satış yapmaya devam etmekte. 2014 ve 2018 yıllarında yaşanan ayı sezonlarına baktığımızda benzer olayın tekrarlandığı gözlenmekte.

Küresel piyasalar üzerinde oluşan kaos ortamı, kripto para birimlerini de derinden etkiledi. Her ne kadar sektörde sert düşüşler meydana gelmiş olsa da, artık bu düşüş trendinin sonlarına yaklaşmış olabilir.

Geçmiş yıllarda, uzun vadeli yatırımcıların zararına satış yaptığı günlerin başlamasıyla birlikte Bitcoin’de ayı sezonunun sona erdiği gözlenmekte.

Bitcoin’in ise şimdilik 20 bin dolar seviyelerinden akümüle olmaya devam ettiği görülüyor. İlerleyen günlerde büyük bir kırılım gerçekleştirebilecek olan BTC, sert hareketler sergileyebilir.

Ekim ayında ABD borsaları ile birlikte toparlanması beklenen Bitcoin, bir rahatlama rallisi ile birlikte altcoin‘lerin de yükseliş yaşamasını sağlayabilir gibi duruyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Binance’deki Bu Altcoin Yeni Yol Haritasını Açıkladı, Fiyat Tepki Verdi!

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin Alchemy Pay (ACH), son dakikalarda kripto gündemine…

01.03.2024 - 17:07

Dev Kripto Yatırımcısı Elindeki PEPE’leri Sattı, SHIB, MANA, SAND ve Bu Altcoin’den Satın Aldı!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini…

01.03.2024 - 16:08

Bir Kripto Balinası, Ethereum’da (ETH) Kar Realizasyonu Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte çok sert yükselişler yaşandı. Son birkaç hafta itibariyle lider kripto…

01.03.2024 - 15:11

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Token Takası İşlemini Tamamladı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Popüler borsa bugün itibariyle PlayDapp…

01.03.2024 - 13:53

Dogecoin (DOGE) Boğası Elon Musk, Bu Altcoin’in Kurucusuna Dava Açtı!

Son gelen bilgilere göre dev iş insanı Elon Musk, sözleşme ihlali nedeniyle OpenAI CEO'su ve…

01.03.2024 - 12:39

2010 Yılında Bitcoin Satın Alan Tüccar Harekete Geçti! BTC Satışı mı Yapacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 15 yıl özelinde finans piyasalarına resmen damga vurdu.…

01.03.2024 - 12:16