Gündem

UYARI: Bitcoin’de (BTC) Bu Veri Bekleniyor! Saat Kaçta Açıklanacak?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe boğaların tekrardan fazlasıyla aktif olduğu gözlenmekte. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yükselişlerine devam ederken, altcoin’ler ise yeni yükselişler için sırasını beklemekte.

2023 yılına fazlasıyla iyi başlayan Bitcoin her ne kadar halen 25 bin dolar direnç seviyesini aşmayı başaramamış olsa da, bu direncin altında akümüle olmaya devam etmekte.

Önümüzdeki saatlerde ise Bitcoin’deki volatilitenin tekrardan artış göstermesi beklenmekte. Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletlerinde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) açıklanacak.

TSİ 16.30’da açıklanacak olan bu veri, Bitcoin ve altcoin‘lerin tekrardan volatil hareketler sergilemesine sebebiyet verebilir gibi gözükmekte.

Yıllık ÜFE verilerindeki beklentilere baktığımızda yüzde 5.4 olduğu gözlenmekte. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde TÜFE verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması BTC’de düşüş getirmemiş olsa da, bu verinin de beklentilerin üzerinde gelmesi Bitcoin’in değer kaybetmesine neden olabilir.

ÜFE verisinin haricinde önümüzdeki saatlerde İşsizlik Haklarından Yararlanma başvuruları da takip edilecek. İşsizliğin düşmeye devam etmesi, Bitcoin ve altcoin’ler için kötü bir veri olarak kabul edilebilir.

TSİ 16.30’da açıklanacak bu 2 kritik verinin ardından TSİ 16.45’de Amerikan Merkez Bankası (FED) yetkilisi Mester kameralar karşısına geçecek. FED yetkililerinin açıklamaları da BTC’yi derinden etkileyebilir gibi gözükmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Token Takası İşlemini Tamamladı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Popüler borsa bugün itibariyle PlayDapp…

01.03.2024 - 13:53

Dogecoin (DOGE) Boğası Elon Musk, Bu Altcoin’in Kurucusuna Dava Açtı!

Son gelen bilgilere göre dev iş insanı Elon Musk, sözleşme ihlali nedeniyle OpenAI CEO'su ve…

01.03.2024 - 12:39

2010 Yılında Bitcoin Satın Alan Tüccar Harekete Geçti! BTC Satışı mı Yapacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 15 yıl özelinde finans piyasalarına resmen damga vurdu.…

01.03.2024 - 12:16

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu! İşte Ayrıntılar..

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Popüler borsa bugün…

01.03.2024 - 11:06

İşte Şubat Ayının En Çok Yükselen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe çok bereketli bir ayı geride bırakıyoruz. Bu ay itibariyle lider kripto para…

01.03.2024 - 00:30

SICAK GELİŞME: Binance’deki Bu Altcoin’de, Büyük Duyuru Çok Yakında Geliyor!

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Ankr (ANKR), geçtiğimiz dakikalarda resmi X/Twitter…

29.02.2024 - 23:38