Borsa

UYARI: Bitcoin Borsası Binance’in Stablecoin’i BUSD, 0.2 Dolara Düştü!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kayda değer bir hareketin meydana gelmediği görülüyor. Her ne kadar Bitcoin ve altcoin‘ler volatil hareketler sergilemiyor olsa da, Binance‘in ABD dolarına endeksli stablecoin’i BUSD‘da anlık bir kriz yaşandı.

Son dönemlerde ABD New York düzenleyici kurumlarının kıskacında kalan BUSD, piyasada FUD haberlerin dahi ortaya çıkmasına sebebiyet vermiş gibi gözükmekte.

Her ne kadar Binance kurucusu CZ halen BUSD’u desteklemeye devam ettiğini dile getiriyor olsa da, artık ABD BUSD ihraççısı olan Paxos’un yeni BUSD basımı yapmasını yasaklamış durumda.

Bugün öğlen saatlerinde ise Binance’in ABD dolarına endeksli stablecoin’i BUSD gerçekleştirdiği hareketler ile birlikte kripto para sektörünün gündemine oturmuş durumda.

Bir yatırımcının BUSD/DAI paritesinde 647 bin dolarlık bir satış yapması, BUSD’un 0.2 dolara kadar düşmesine neden oldu. Her ne kadar bu düşüş sonrasında BUSD saniyeler içerisinde tekrardan 1 dolara ulaşsa da, yatırımcılar bu hareketlerden kuşkulandı.

647 bin dolarlık bir satışın BUSD’un bu denli bir çöküş yaşamasına sebebiyet vermesi yatırımcıları korkuturken, bu gelişmenin DAI paritesinin anlık hacimsizliğinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki süreçte BUSD’un diğer fiat birimlerine karşı paritelerinde benzer hareketlerin meydana gelmesi, durumların ciddileşmesine sebebiyet verebilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09